Απο τα Χανιά και για το θέμα της καλλιέργειας και διακίνησης μεταλλαγμένων τροφίμων, προέρχεται η πρώτη διαμαρτυρία προς τον – πριν απο λίγες ώρες – ορκισθέντα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργο Καρασμάνη.
Πρόκειται για ανοιχτή επιστολή του Συνεταιρισμού Παραγωγών Καταναλωτών Οικολογικών Προιόντων \”Γαία\” στην οποία θίγονται ζητήματα, τα οποία ο κ.Καρασμάνης αν και νέος Υπουργός, σίγουρα γνωρίζει, καθώς ασχολείτο με τα αγροτικά θέματα και ως βουλευτής αλλά και ως εισηγητής του αγροτικού προγράμματος της ΝΔ.
Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
\” Προς: κ. Αντώνη Σαμαρά. Πρωθυπουργό. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών. κ. Γιάννη Μανιάτη Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. κ. Γεώργιο Καρασμάνη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων «γαία» κατά καιρούς έχει εκφράσει δημόσια την ανησυχία του για τα συνεχόμενα διατροφικά σκάνδαλα, τους πλημμελείς ελέγχους της αγοράς των τροφίμων από τους κρατικούς φορείς, την πολύ χαμηλή ποιότητα των ευρέως διαδεδομένων συμβατικών προϊόντων, την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη χρησιμοποίηση των μεταλλαγμένων χωρίς σήμανση και ιχνηλασιμότητα, ιδιαίτερα στις ζωοτροφές. 
Στην χώρα μας δεν καλλιεργούνται μεταλλαγμένα και αντικειμενικά δεν υπάρχει επιμόλυνση. Γι αυτό τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα είναι καθαρά και έτσι πρέπει να μείνουν. 
Η επικείμενη απόφαση, μετά από πρόταση της Ελληνικής προεδρίας, για την ελεύθερη καλλιέργεια και διακίνηση των μεταλλαγμένων σε όσες χώρες της Ε.Ε. το επιθυμούν, επομένως και στην Ελλάδα, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Και αυτό διότι θεωρούμε ως δεδομένη την επιμόλυνση των βιολογικών προϊόντων από τα μεταλλαγμένα. Η ΕΕ κάτω από την πίεση των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών βιοτεχνολογίας, προσπαθεί να μην αφήσει τίποτα αμόλυντο και αγνό. 
Προσπαθούν όλοι μαζί οι κερδοσκόποι να καθιερώσουν τα μεταλλαγμένα στη συνείδηση του κόσμου και στην αγορά. Η κίνηση αυτή, πέραν όλων των άλλων, όχι μόνο εξισώνει τη βιολογική γεωργία με τη καλλιέργεια των μεταλλαγμένων , αλλά και επί της ουσίας, την καταργεί. 
Για το λόγο αυτό απαιτούμε: 
• τα Ελληνικά Βιολογικά προϊόντα να προστατευτούν από τη μεταλλαγμένη επιμόλυνση. Η χώρα μας μπορεί και πρέπει να θεσμοθετήσει αυστηρότερους κανόνες από την ΕΕ. 
• Απαιτούμε την πλήρη απαγόρευση κάθε εισαγωγής, διακίνησης, εμπορίας, χρήσης ή καλλιέργειας μεταλλαγμένων, εφαρμόζοντας ειλημένες αποφάσεις των Αυτοδιοικήσεων για «περιοχές ελεύθερες από μεταλλαγμένα» , την «Αρχή της Προφύλαξης» και το «Πρωτόκολλο Βιοασφάλειας της Καρθαγένης». 
Για το ΔΣ Παγιαυλάς Νικόλαος Πρόεδρος\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook