Στη Μονάδα Διεθνούς Εκπαίδευσης και Έρευνας του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, οδός: Βερνάρδου 10, παλιά πόλη Ρεθύμνου (δίπλα στο Σπίτι του Πολιτισμού) εκτίθεται η συλλογή: «Τα εκ του ταμείου 600+1 μολύβια» που αφορά τη ζωή και το έργο της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, την οποία η ίδια παραχώρησε στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η συλλογή περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, βιβλία, και σημειώσεις από τη ζωή της παγκοσμίου φήμης καθηγήτριας και πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, με την Εικαστική παρέμβαση και επιμέλεια της Χρυσούλας Σκεπετζή.

Ο χώρος αυτός θα εμπλουτίζεται κατά καιρούς με καινούριο εκπαιδευτικό υλικό καθώς λειτουργεί ως Κέντρο Διεθνούς Εκπαίδευσης και Έρευνας που φιλοξενεί και υλοποιεί και δράσεις ανοιχτές στο κοινό.

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι του χώρου: ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής Αντώνης Χουρδάκης και ο Επίκουρος Καθηγητής Κώστας Καρράς

Ανοικτά κατά το μήνα Ιούνιο κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 08:00 έως 10:00 μμ.
Είσοδος Ελεύθερη