Με στάσεις εργασίες και κινητοποιήσεις οι καθηγήτες κάνουν \”μπλόκο\” στα σεμινάρια επιμόρφωσης των διευθυντών σχολείων για την αξιολόγηση.

Όπως ανακοινώνει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

\”Η Περιφερειακή Δ/ση εκπαίδευσης Κρήτης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ηρακλείου οργανώνουν τα σεμινάρια επιμόρφωσης Διευθυντών Δευτεροβάθμιας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στο Ηράκλειο.

Για άλλη μια φορά οι Περιφερειακοί Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης , τα στελέχη εκπαίδευσης ,απαξιώνουν και εναντιώνονται στις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου καλώντας τους Διευθυντές των Σχολείων Δευτεροβάθμιας σε σεμινάρια στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης».

Η επιμόρφωση των Διευθυντών στο νομό μας έχει χωριστεί σε πέντε ( 5 ) τμήματα που θα διεξαχθούν σε πέντε διαφορετικές περιοχές.

Το 1ο τμήμα καλείται στο ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου , Παρασκευή 13-6 και Δευτέρα 16/06 , το 2Ο τμήμα καλείται στο ΓΕΛ Μοιρών , Τρίτη 17/06 και Τετάρτη 18/06 , το 3Ο τμήμα καλείται στο 6Ο ΕΠΑΛ , Πέμπτη 19/06 και Παρασκευή 20/06, το 4Ο τμήμα καλείται στο 1Ο ΕΠΑΛ Δευτέρα 23/06 και Τρίτη 24/06 και το 5Ο τμήμα καλείται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας την Τετάρτη 25/06 και Πέμπτη 26/06. (δείτε εδώ)

Το Δ. Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου αποφάσισε να μπλοκάρει τα σεμινάρια της ντροπής. Με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και τις αποφάσεις τις Ομοσπονδίας ενεργοποιεί όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων αυτών .

Συνεπώς, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφασίζει :

• Τρίωρες στάσεις εργασίας για τις παραπάνω ημερομηνίες τις τρείς πρώτες ώρες της πρωινής και απογευματινής ζώνης και τρίωρη κηρύττει η ΟΛΜΕ για τις τρείς τελευταίες πρωινής και απογευματινής ζώνης .
Οι δύο στάσεις εργασίας διευκολύνουν τους Διευθυντές των σχολείων να μην συμμετάσχουν στα σεμινάρια αυτά.
Η πρώτη τρίωρη στάση (8-11, 19-22) για όλες τις μέρες των σεμιναρίων απευθύνεται στους συναδέλφους που θα παραστούν έξω από τους χώρους υλοποίησης των σεμιναρίων.

• Καλεί τους Διευθυντές των σχολείων του Νομού σε συνάντηση , την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ , ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ ΣΤΙΣ 7.00μμ για συζήτηση –προγραμματισμό δράσης .

• Θα επισκεφθεί το ΔΣ τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας θέτοντας για ακόμη μία φορά την απόφαση του κλάδου ζητώντας την ακύρωση των σεμιναρίων.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί

• Όλους τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων να υλοποιήσουν την απόφαση του συλλόγου για απεργία και να μην παραστούν στα σεμινάρια αυτά. Αυτό πράττουν διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε όλη τη χώρα.

• Όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων , ιδιαίτερα την πρώτη μέρα , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 8.00πμ ΣΤΟ ΓΕΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ.

Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης.
Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδιά τους για τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι , ενώ ένα –ένα ακυρώνονται παντού τα σεμινάρια που οργανώνονται για τους διευθυντές των σχολείων σχετικά με την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών επιμένουν στην εξαγγελία και υλοποίησή τους .

Να είναι άραγε επιμονή στην πολιτική υλοποίησης της αξιολόγησης , να είναι άραγε οικονομικοί λόγοι απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ , να είναι άραγε οικονομικό κίνητρο των επιμορφωτών ;

Επίσης η προσπάθεια για οργάνωση και σχεδιασμό πολλών μικρών σεμιναρίων για να δημιουργήσουν δυσκολίες στην προσπάθεια ακύρωσης .

Μεγαλύτερη όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων σε περίοδο εξετάσεων να αφήσουν τα σχολεία τους για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι για τις εξετάσεις της Α ΛΥΚΕΙΟΥ οι Διευθυντές θα πρέπει να παρευρίσκονται υποχρεωτικά στα σχολεία τους κάτι που παραγνωρίζουν ίσως ή δεν ενδιαφέρει τους σχεδιαστές των σεμιναρίων\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook