Πέμπτη 29 Μαΐου. Η πρώτη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος διακόπτεται πρόωρα, καθώς ο πρωθυπουργός φεύγει βιαστικά και αφήνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε θέση… πρωθυπουργεύοντος να κάνει δηλώσεις για τον ανασχηματισμό, προκαλώντας έναν μίνι πανικό και εύλογες απορίες.

Η διαρροή περί «κοινωνικής υποχρέωσης» που είχε ο πρωθυπουργός πολύ γρήγορα μαθεύτηκε πως δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα δείπνο με τη σύζυγό του, για να γιορτάσουν τα 24 χρόνια του έγγαμου βίου τους, ο οποίος ξεκίνησε τον Μάιο του 1990 στον Νομό Μεσσηνίας.

\"\"

LOVE STORY

Τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο πρωθυπουργός τότε ήταν ένας ιδιαίτερα περιζήτητος εργένης. Ανερχόμενος πολιτικός και ήδη πετυχημένος στα 35 του χρόνια, καταγόμενος από μία οικογένεια με βαριά κληρονομιά.

Η πρώτη τους γνωριμία έγινε το 1989, όταν η Γεωργία παραβρέθηκε μαζί με τον πατέρα της, Αρη Κρητικό, ιδιοκτήτη της τοματοβιομηχανίας «Κύκνος», στον κινηματογράφο «Αστέρια», στην Κηφισιά, όπου μιλούσε ο τότε φιλόδοξος πολιτικός Αντώνης.

Μία απλή χειραψία στο τέλος της εκδήλωσης ήταν αρκετή για να ηλεκτριστεί η ατμόσφαιρα, όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αργότερα σε συνέντευξή του. Δεν γνώριζε τίποτα για εκείνη. Φρόντισε, ωστόσο, να μάθει.

Λίγες ημέρες μετά θα φτάσουν στο γραφείο του, στην οδό Μουρούζη, περίπου 300 φωτογραφίες. Ο Σαμαράς ψάχνει και εντοπίζει τη νεαρή Γεωργία, η οποία τότε ήταν ακόμη φοιτήτρια, και ρωτά πώς μπορεί να τη βρει.

Οι πληροφορίες λένε πως κίνησε γη και ουρανό και, τελικά, έκλεισε το πρώτο ραντεβού μαζί της, ξεκινώντας ένα επίμονο φλερτ, στο οποίο οι φήμες της εποχής λένε πως ήταν πολύ καλός ο μετέπειτα πρωθυπουργός.

Η Γεωργία Κρητικού δεν κατάφερε να αντισταθεί και έναν χρόνο μετά ανέβαιναν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας, σε έναν γάμο που έμεινε στην ιστορία.

Στις 20 Μαΐου 1990 το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, στη γενέτειρα του Αντώνη Σαμαρά, την Πύλο Μεσσηνίας. Η γαμήλια τελετή ήταν πραγματικό πάρτι, αφού ήταν ανοιχτή για όλους τους κατοίκους και κράτησε μέχρι πρωίας.

\"\"
\"\"

\"\"

Η ταβέρνα του «Βασίλη»

Ο Σαμαράς στα 24 χρόνια έγγαμου βίου ποτέ δεν εγκατέλειψε την αγαπημένη του συνήθεια να πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα στην ταβέρνα του «Βασίλη», στην Κηφισιά, και να τρώει με τη σύζυγό του.

Εκεί κατευθύνθηκε και την ημέρα που άφησε μόνο του τον Βαγγέλη Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου και πήγε να γιορτάσει την 24η επέτειο του γάμου του με τη σύζυγό του.

Οι σχέσεις τους κατά τη διάρκεια αυτών των ετών «δεν διαταράχθηκαν ποτέ, αντίθετα, όσο περνούσαν τα χρόνια, δυνάμωναν περισσότερο», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» άνθρωπος που ξέρει το πρωθυπουργικό ζεύγος από τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας του και επιβεβαιώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει τον θεσμό της οικογένειας πολύ ψηλά στις αξίες του.

\"\"

\"\"

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook