Η Piaggio παρουσίασε μια νέα έκδοση του ριζοσπαστικού τρίτροχου scooter, του MP3.  Θυμίζουμε πως το ασυνήθιστο όχημα παρουσιάστηκε σε ένα έκπληκτο μοτοσυκλετιστικό κοινό το 2006. Από τότε μέχρι σήμερα έχει πουληθεί σε πάνω από 150.000 αντίτυπα.

Στα επτά χρόνια που μεσολάβησαν, η Piaggio δεν έπαψε να βελτιώνει και εξελίσσει το MP3, μια παράδοση που συνεχίζεται και στην τελευταία αυτή εκδοχή του που έρχεται ως μοντέλο 2015. Το νέο MP3 πέρα από την αισθητική ανανέωση, έχει να επιδείξει και ανάλογη τεχνολογική, φορώντας φρένα με ABS, αλλά και σύστημα traction control.

Ο μονοκύλινδρος με τα 500 κυβ. εκ. είναι επίσης νέος και ελέγχεται πλέον από τον αναβάτη μέσω ηλεκτρονικού γκαζιού (ride by wire). Έτσι, μέσω του ακριβέστερου ελέγχου της τροφοδοσίας αλλά και της σωστότερης ρύθμισης του αυτόματου συστήματος μετάδοσης CVT, καταφέρνει να μειώσει ακόμη περισσότερο την ήδη χαμηλή του κατανάλωση.

Παρόλα αυτά αποδίδει 40 ίππους και 4,59 χλγμ. ροπής, απόδοση που μπορεί να μην λειώνει το λάστιχο, χαρίζει όμως επαρκείς επιδόσεις ώστε ο αναβάτης του να κινείται με ασφάλεια στους αστικούς και περιαστικούς δρόμους.

Το MP3 500 του 2015 θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις, την «Sport» και την «Business», φιλοδοξώντας να διευρύνει την παρουσία του στην αγορά μέσω της βελτιωμένης εργονομίας και χρηστικότητας.

Ήδη κάτω από τη σέλα χωρούν πλέον 2 κράνη fullface, η ζελατίνα ρυθμίζεται κατά το ύψος, υπάρχουν Led φώτα ημέρας και αναβαθμισμένος ψηφιακός πίνακας οργάνων. Νέοι είναι και οι τροχοί ελαφρού κράματος με διάμετρο 13 ιντσών.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook