Γνωρίζετε πως εάν λούζετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας τις σωστές τεχνικές μπορείτε να τους χαρίσετε υγεία και λάμψη; Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας τις καλύτερες συμβουλές για να λούζετε τα μαλλιά σας με το σωστό τρόπο!

1. Καλό χτένισμα

Χτενίζετε πολύ καλά τα μαλλιά σας πριν ξεκινήσετε το λούσιμο, έτσι ώστε να μην είναι μπερδεμένα.

2. Ξεκινήστε με ένα ξέπλυμα

Τα μαλλιά πρέπει να είναι καλά βρεγμένα πριν προσθέσετε το σαμπουάν. Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας και αυτό είναι καλό για την αφαίρεση τυχόν ακαθαρσιών ή προϊόντων styling που έχουν \”παγιδευτεί\” στα μαλλιά σας.

3. Τοποθετήστε το σάμπουαν

Τοποθετήστε το σαμπουάν στην παλάμη του χεριού σας σε ποσότητα ανάλογη με το μήκος των μαλλιών σας. Κάνετε καλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών με τα δάχτυλά σας με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά τους αφρούς με χλιαρό νερό. Περάστε τα ένα δεύτερο χέρι, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Ξεπλένετε ξανά τα μαλλιά σας και στραγγίζετε τα νερά πιέζοντας τα με τα χέρια σας, χωρίς να τα τραβάτε.

4. Απλώστε μαλακτική κρέμα

Στη συνέχεια απλώνετε μαλακτική κρέμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ και αφήνοντας τη για λίγα λεπτά. Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική μάσκα θρέψης. Αφαιρείτε τη μαλακτική κρέμα ή τη μάσκα ξεπλένοντας τα μαλλιά πολύ καλά. Πιέζετε τα μαλλιά σας να φύγουν τα νερά με τα χέρια σας και τα τυλίγετε με μια χνουδωτή πετσέτα, την οποία αφήνετε μέχρι να απορροφηθούν τα νερά.

5. Χτενίστε τα μαλλιά σας χωρίς να τα τραβάτε

Τέλος, χτενίζετε τα μαλλιά σας με μια αραιή χτένα με απαλές κινήσεις γιατί τα βρεγμένα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook