Ανένδοτο με την ακρίβεια κήρυξε ήδη ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, που κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον Θανάση Σκορδά υποσχέθηκε να μειώσει τις τιμές. 

Παρουσία και του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ξεκαθάρισε ότι ο στόχος του είναι ένας και μοναδικός: «Η μείωση στην τιμή στο ψωμί, το γάλα, το λάδι, τα απορρυπαντικά, το babylino και τα τηλέφωνα…».
Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο «η χώρα είναι σε εθνική οικονομική κρίση. Έχουμε όλοι μας χρέος να δώσουμε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να αγοράζει το ψωμάκι και το γάλα. Έχουμε χρέος». Και αυξάνοντας την ένταση της φωνής του, συνέχισε λέγοντας: «να μειωθεί το κόστος του καλαθιού της νοικοκυράς και να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις της αισχροκέρδειας.

Υπάρχουν υπερκέρδη σε βάρος του καταναλωτή. Δεν είμαι κατά των καλώς ευνοούμενων κερδών αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν υπερκέρδη σε βάρος του καταναλωτή».

«Το νόημα είναι η αποκατάσταση της ζωής του πολίτη. Θα δώσουμε τη μάχη ενωμένοι», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υφυπουργός, Θανάσης Σκορδάς, στάθηκε στα όσα έγιναν κατά τη θητεία του επισημαίνοντας τη μείωση των τιμών ακόμη και στην κατηγορία της διατροφής, ενώ έβαλε κατά των \”εραστών της ακινησίας και εμπόρων της μιζέριας\” αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε για τις μεταρρυθμίσεις κυρίως στην αγορά.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook