Μια σειρά από πλούσιες δράσεις και εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Νεολαία Κισάμου κατά τους τελευταίους 9 μήνες, ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο σύλλογος κάνει τον απολογισμό του θέλοντας παράλληλα να ευχαριστήσει όλους όσοι στήριξαν τις προσπάθειες αυτές. Συγκεκριμένα, το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ενίοτε όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι ακριβώς συμβαίνει «μέσα» μας όταν βλέπουμε ένα γνωστό ή άγνωστο πρόσωπο να πονά. Εύκολα διαπιστώνεται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αντιλαμβανόμαστε απλώς τις εκδηλώσεις χαράς ή λύπης των άλλων, αλλά έχουμε την δυνατότητα να βιώνουμε προσωπικά και σχεδόν σωματικά τέτοια αλλότρια συναισθήματα. Αυτή η μυστηριώδης ικανότητά μας αποκαλείται «ενσυναίσθηση». Είναι η ικανότητα να βιώνει κανείς τα συναισθήματα του άλλου ή να μπαίνει μόνος του στη θέση κάποιου, να μοιράζεται, έχει σχέση με την εσωτερική βαθιά εμπειρία του «συμμερίζομαι και κατανοώ» τη στιγμιαία ψυχολογική κατάσταση του άλλου, μια συναισθηματική ανταπόκριση για τον άλλον.

Μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου μας αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ενσυναίσθηση, στηρίζοντας την προσπάθειά μας για την ενίσχυση και ανάδειξη του Κέντρου Υγείας της πόλης μας. Την 1η Σεπτεμβρίου 2013, η συμμετοχή του κόσμου στην συναυλία των Υπόγειων Ρευμάτων ήταν αξιοσημείωτη. Τα έσοδα αυτής, διατέθηκαν για την αγορά του φορητού μόνιτορ ασθενών S70, το οποίο πραγματοποιεί ανάλυση αρρυθμιών, ανάλυση ST segment και ψηφιακή οξυμετρία SpO2. Έπειτα, την Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Απριλίου, καθώς και την Κυριακή 4 Μαΐου όπου πραγματοποιήθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις «Το τηγάνι του Δήμιου», η συλλογή Αναλώσιμων και Φαρμακευτικών ειδών ήταν επίσης μεγάλη.

Την Τετάρτη 4 Ιούνη αρκετοί συμπολίτες μας στήριξαν την Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε, ουσιαστικά, την ανάγκη συνανθρώπων μας για αίμα, όπως και από την Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Ιούνη υπήρξε ανταπόκριση για την δωρεάν γυναικολογική εξέταση με Τεστ Παπανικολάου.

Ζώντας σε μια εποχή κοινωνικής βαρβαρότητας όπως η σημερινή, όπου ο τυφλός οικονομικός ανταγωνισμός συμπορεύεται με τον ακραίο και ανερυθρίαστο εγωισμό, ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων οδηγείται σε μια ναρκισσιστική ή πιο συγκεκριμένα, αυτιστική κωφότητα απέναντι στον πόνο και τα δεινά των συνανθρώπων μας. Ενισχύοντας την αλτρουιστική ενσυναίσθησή μας ίσως καταφέρουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον μας ως κοινωνικών πλασμάτων.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους που κάθε φορά, σε κάθε κάλεσμά μας, στηρίζεται τον Σύλλογό μας, τους συνανθρώπους μας, μα πάνω απ’ όλα τον ίδιο σας τον εαυτό.

 

Νεολαία Κισάμου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook