Από το γήπεδο κατευθείαν στο στούντιο βρέθηκαν τις πρώτες μέρες του Ιούνη τα παιδιά της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέγων! 
Έκαναν συντροφιά με τη ζωντάνια και τις φωνές τους στον Μάρκο και στα άλλα παιδιά της θρυλικής μπάντας Locomondo κατά την ηχογράφηση του τραγουδιού «Samba Ελλάς».
Είχε προηγηθεί κοινή προπόνηση(!) των μελών του συγκροτήματος με τα παιδιά της Εθνικής Αστέγων, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαμψε η καλή διάθεση και το ομαδικό πνεύμα, οι… χαμένες ευκαιρίες και τα λίγα γκολ! 
Ήταν ο καλύτερος τρόπος να στείλουμε τις δικές μας ευχές στα παιδιά της Εθνικής Ελλάδας που αυτό το Σάββατο ρίχονται στη μάχη του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Σημείωνεται ότι σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί και ένα άλλο Μουντιάλ. Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων φιλοξενείται φέτος (18-26 Οκτωβρίου) στο Σαντιάγο της Χιλής, με τη συμμετοχή 64 ομάδων, που αποκλειστικό στόχο έχουν να φορτώσουν γκολ τα δίκτυα του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας. Μεταξύ αυτών, βεβαίως, θα είναι και η δικής μας Εθνική Αστέγων, η οποία συνεχίζει όλο το καλοκαίρι τις προπονήσεις της στο γήπεδο του Ρουφ, ενόψει του μεγάλου κοινωνικού και ποδοσφαιρικού αυτού γεγονότος. 
Υπενθυμίζεται ότι σε διαγωνισμό της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIFA) που έγινε πριν λίγους μήνες για την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου, η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων και η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» αναδείχθηκαν ένα από το τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη.
Το «Samba Ελλάς» είναι βασισμένο στη μελωδία του πασίγνωστου βραζιλιάνικου κομματιού «Aquarella do Brazil» που έγραψε ο Άρι Μπαρόζο το 1939. Το τραγούδι έχουν ερμηνεύσει, μέσα στο χρόνο μερικά από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Φρανκ Σινάτρα, Μπινγκ Κρόσμπι, Τζάνγκο Ράινχαρντ κ.λπ.).
Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε (και να το δείτε!) εδώ:

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι το γεγονός ότι και η Εθνική Αστέγων έχει αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας, και συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού εκεί φιλοξενήθηκε, το 2010, το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook