Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης Μιχάλη Κριτσωτάκη για τη μεταφορά της παραλίας του Καρτερού στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ:

\”Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αν και απονομιμοποιημένη από τις πρόσφατες εκλογές, συνεχίζει το καταστροφικό έργο της ξεπουλώντας μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της βόρειας πλευράς της Κρήτης.

Είναι σαφές πως η αντίληψη της δικομματικής κυβέρνησης περί ανάπτυξης εξαντλείται στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς καμία διαβούλευση με την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς καμία μελέτη.

Άλλωστε το πρόσφατο σκανδαλώδες νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των αιγιαλών και των παρόχθιων-παραλίμνιων εκτάσεων της χώρας που επιχείρησε αντισυνταγματικά τη νομιμοποίηση των πάσης φύσεως αυθαίρετων κατασκευών και καταπατήσεων επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη προβληματική κατάσταση των ελληνικών παραλιών και ακτών δείχνει τις προθέσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να καταργήσουν και το αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη στην ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.

Η ιδιωτικοποίηση των παραλιακών εκτάσεων και η αλλοίωση τους, παραδίδοντάς τις σε κακόγουστες επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις και στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα θα δημιουργήσει μεγάλη οικολογική, πολιτιστική και κοινωνική καταστροφή.

Είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές και η διατήρηση του δημόσιου πλούτου της χώρας μας δεν διαπραγματεύονται.

Καλούμε όλους τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Πέμπτη 12/6/2014 στις 12:00, μπροστά από το Ξενία Καρτερού, για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα και την καταστροφή του τόπου μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook