Τουλάχιστον 270 θανάτους στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ μετά την έναρξη των επιχειρήσεων κατά των φιλορώσων αυτονομιστών επιβεβαιώνει το Κίεβο. Η κυβέρνηση ωστόσο αποσαφηνίζει πως ο απολογισμός αφορά τον αριθμό των νεκρών που οδηγήθηκαν στα νεκροτομεία, και δεν περιλαμβάνονται θύματα που απομάκρυναν οι ίδιοι οι αυτονομιστές.
Σε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως έχουν καταγραφεί 225 θάνατοι στο Ντονέτσκ και 45 στο Λουχάνσκ. Ανάμεσά τους βρίσκονται 15 γυναίκες.
Διευκρινίζεται επίσης ότι δύο και όχι 14 παιδιά, βάσει δήλωσης που είχε αποδοθεί αρχικά στον υπουργό Υγείας, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Δέκα τέσσερα παιδιά πέθαναν λόγω ασθένειας, αναφέρει το υπουργείο.
Τα παιδιά που σκοτώθηκαν εν μέσω των επιχειρήσεων είναι ένα 12χρονο αγόρι και ένα εξάχρονο κορίτσι, τα οποία υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από θραύσματα οβίδας στην πόλη Σλαβιάνσκ τον Ιούνιο.
Η πόλη των 120.000 κατοίκων, προπύργιο των αυτονομιστών, έχει δεχτεί σφοδρό κύμα βομβαρδισμών ενόσω συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αυτονομιστών και κυβερνητικών δυνάμεων.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook