Η μικρή γραφική παραλία του Τερσανά σχηματίζεται σε ένα φυσικό λιμανάκι, που βρίσκεται καλά κρυμμένο στον κόλπο της περιοχής μεταξύ της κοσμοπολίτικης παραλίας του Καλαθά και της πασίγνωστης παραλίας του Σταυρού. 
Είναι μια αμμουδερή παραλία, με άσπρη λεπτή άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά, ενώ λόγω της φύσης του κολπίσκου δεν ταράζεται από κύματα.
\"\"
Έτσι είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά και γι’αυτό την προτιμούν και ξένοι επισκέπτες.
Δυστυχώς, κάποιοι «νεοέλληνες» – προφανώς κάτοικοι ή επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής – έχουν «φροντίσει» να αμαυρώσουν την όμορφη εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες, εφαρμόζοντας στην πράξη την φράση «μακριά από μένα και όπου θέλουν ας πάνε».
\"\"
Ο λόγος – φυσικά – για τα πάσης φύσεως σκουπίδια που έχουν πετάξει στον δρόμο του Τερσανά και σε κοντινή απόσταση από την παραλία.
Από σπασμένες πλαστικές καρέκλες, μέχρι φοίνικες κατεστραμμένους από το κόκκινο σκαθάρι , διάφορα υπολείμματα κλαδεμάτων και άφθονες σακούλες με άγνωστο περιεχόμενο, «κοσμούν» την διαδρομή προς την παραλία και σε απόσταση λίγων μέτρων πάνω στον κεντρικό δρόμο.
\"\"
Και εκτός από την απαράδεκτη εικόνα βρωμιάς και δυσωδίας, υπάρχει και κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από κάποιο τσιγάρο ή από σπασμένα γυαλιά, το Flashnews.gr υπενθυμίζει στους πάσης φύσεως ενδιαφερόμενους ότι ο Δήμος Χανίων και συγκεκριμένα η υπηρεσία καθαριότητας συλλέγει αυτά τα «αντικείμενα» από το σπίτι ή την επιχείρησή τους.
\"\"
Αρκεί να τηλεφωνήσουν στους αριθμούς 2821341777 – 41778 και να συνεννοηθούν για το είδος και πότε θα παραληφθούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook