Την επιβολή μηνιαίας εισφοράς (20 – 40 ευρώ) για να καλυφθεί από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα φιλοξενίας βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς, προσανατολίζεται να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάζοντας έτσι τέρμα στην δωρεάν παροχή μέσω ΕΣΠΑ που ίσχυε έως τώρα.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η έλλειψη κονδυλίων για να καλύψουν τις ανάγκες του προγράμματος από τον Σεπτέμβριο, οδηγούν κατά πάσα πιθανότητα στην επιβολή της παραπάνω «συμβολικής» όπως την χαρακτηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες, συμμετοχής των γονέων.

Το κοινωνικό πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί πάντως είναι μεγάλο, καθώς αρκετοί από τους γονείς που έκαναν χρήση του προγράμματος είτε είναι χαμηλόμισθοι, είτε άνεργοι, οπότε ακόμα και αυτό το «συμβολικό» ποσό, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Το συγκεκριμένο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγινε επίσημα γνωστό κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Όπως τόνισε ο αρμόδιος πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανηιλίδης, το μέτρο αυτό κινείται στη λάθος κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι αρκετοί από τους γονείς είναι χωρίς δουλειά και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Το συνολικό ποσό που διεκδικεί η ΚΕΔΕ για να συνεχιστεί το πρόγραμμα απρόσκοπτα, ανέρχεται στα 250 εκατ ευρώ, ενώ από το υπουργείο Εργασίας έχει γίνει γνωστό ότι μόλις και μετά βίας θα διατεθούν μέσω ΕΣΠΑ, 140 εκατ ευρώ.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook