Κριτική για τις προσλήψεις υδρονομέων στον Δήμο Πλατανιά, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως \”παράνομες\” κάνουν με ανακοίνωσή τους τρείς σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά.
Όπως αναφέρουν έχουν προσληφθεί άτομα με υψηλά εισοδήματα, που είναι ανασφάλιστοι.
Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Μαλανδράκης σε αιχμηρή του απάντηση αναφέρει πως : \”Μια πάγια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο με όλες τις νόμιμες προεγκρίσεις και εγκρίσεις απετέλεσε το εφαλτήριο της ενωμένης αντιπολίτευσης του 32% κάνοντας φανερό και το πως σκέφτονται την αυτοδιοικητική τους διαδρομή για την επόμενη πενταετία. Τα συμπεράσματα για την ενέργεια αυτή της αντιπολίτευσης, τα αφήνω για τους δημότες μας\”.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση των τριών δημοτικών συμβούλων αναφέρονται τα εξής: 
\”Προσλαμβάνουν υδρονομείς σε τοπικές κοινότητες που δεν έχουν αντικείμενο. Εργάζονται εδώ και ένα μήνα παράνομα (ανασφάλιστοι) περιμένοντας ότι θα προληφθούν και θα ασφαλιστούν μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής φαίνεται από το ότι προσλαμβάνουν υδρονομείς με υψηλά εισοδήματα (εύπορους) και δεν προσλαμβάνουν ανέργους, πολύτεκνους, ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Γιατί ;
Η διαχείριση της άρδευσης από τη δημοτική αρχή είναι λάθος και για το λόγο αυτό απαιτείται άμεσα εξορθολογισμός της, ώστε να μην προκύπτει ζημία. 
Θα μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί να αξιοποιηθούν καλύτερα, ώστε να βοηθήσουν τον τομέα της άρδευσης να μην είναι ελλειμματικός.
Αναφέρουμε κάποιες από τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή άμεσα για να μη ζητήσει σε λίγο αύξηση τελών από τους Δημότες: 
• Πρέπει να μειώσει τα κόστη (επισκευές, συντηρήσεις, παρακολούθηση αντλιοστασίων, διάφορες παρεμβάσεις ) με αυτεπιστασία. Αυτό σημαίνει μείωση του κόστους των παραπάνω εργασιών κατά 40-50 % .
• Σωστή παρακολούθηση υδρομέτρων ώστε να μην παραβιάζονται από κάποιους επιτήδειους και σωστές μετρήσεις. 
• Είσπραξη των τελών από όλους τους δημότες. Υπάρχουν δημότες που έχουν τη δυνατότητα και δεν πληρώνουν εδώ και αρκετά χρόνια.
Καλό είναι να σκεπτόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τον δημότη , και όχι το πολιτικό κόστος. 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μείζονος και 
Ελάσσονος μειοψηφίας Δήμου Πλατανιά
Κασσελάκης Ιωάννης
Βολάνης Μανούσος 
Ντουντουλάκης Μανώλης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook