Συνάντηση με τη διεύθυνση της αεροπορικής εταιρίας Alitalia έχουν σήμερα τα ιταλικά συνδικάτα. Κύριο θέμα της δύσκολης σημερινής διαπραγμάτευσης είναι η πρόθεση της εταιρίας, να προχωρήσει σε 2.251 απολύσεις.
Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για 1.084 εργαζόμενους στο προσωπικό εδάφους, 380 πιλότους και ιπτάμενους και αεροσυνοδούς και 787 εργαζόμενους που είχαν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Πρόκειται για βασική απαίτηση της αεροπορικής εταιρίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad, η οποία θέτει τον όρο αυτό για να προχωρήσει σε επένδυση η οποία, συνολικά, θα πρέπει να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ: 560 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και άλλα 690 ευρώ στο διάστημα των επόμενων τεσσάρων ετών, για την ενίσχυση και ανανέωση του στόλου και την κατάρτιση του προσωπικού.
«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή είναι βασικής σημασίας για να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία της χώρας», δήλωσε ο υπουργός μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη διαπραγμάτευση με την Εtihad μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Οι πάνω από 2.000 απολύσεις, όμως, έως τώρα, έχουν προκαλέσει την αρνητική αντίδραση των συνδικάτων, από την στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης για αλλαγή των αρχικών αυτών προθέσεων της εργοδοσίας.
«Πρέπει να προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε τις προτάσεις για ανάκαμψη με την προστασία των θέσεων εργασίας», κάνει γνωστό το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.
Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Αλιτάλια και ο διευθύνων σύμβουλός της Γκαμπριέλε Ντελ Τόρκιο, αναμένεται να παρουσιάσει το αποτέλεσμα της σημερινής, δύσκολης συνάντησης, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook