Το σκάφος "Κορμοράνος" του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατέλαβε την 1η θέση στους αγώνες ανοικτής θάλασσας με την επωνυμία "Νίκος Κοζωνάκης 1 & Νίκος Κοζωνάκης 2".

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Η ενημέρωση του ΙΟΧ:

«Πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι αγώνες ανοικτής θάλασσας με την επωνυμία "Νίκος Κοζωνάκης 1 & Νίκος Κοζωνάκης 2", που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων και οι οποίοι εντάσσονται στο κοινό ετήσιο πρωτάθλημα Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ.

Ο πρώτος αγώνας, "Νίκος Κοζωνάκης 1", διεξήχθη το Σάββατο (7/6), με τη συμμετοχή έξι σκαφών, κλάσης ORC CLUB, με τη διαδρομή να ήταν Χανιά-Γραμβούσα, απόστασης 27,6 ναυτικών μιλίων. Οι άνεμοι ήταν από βόρειοι, βορειοδυτικοί, ασθενείς έως πολύ ασθενείς, γεγονός που υποχρέωσε τα σκάφη να εγκαταλείψουν, λόγω άπνοιας.

Αντίθετα, η επιστροφή από τη Γραμβούσα προς τα Χανιά ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος (9/6), αγώνας που έφερε την επωνυμία "Νίκος Κοζωνάκης 2", διεξήχθη κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες κι όπου κατάφεραν να τερματίσουν τρία σκάφη.

Κατά σειρά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

• 1η Θέση - ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ 2 (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Κωνσταντίνος Μανιουδάκης
Πλήρωμα: Αριστοτέλης Κοτόπουλος, Δημήτρης Γαγάρας, Αλέξανδρος Ματθαίος, Ιωάννα Τζινάκη.

• 2η Θέση - ΠΑΝΕΦΗ 2 (Ι.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος
Πλήρωμα: Γιώργος Παπαδάκης, Βαλάντης Γαροφαλιάς, Νίκος Χριστοδούλου, Γιώργος Αρβανίτης, Γιώργος Μαρκάκης, Δημήτρης Χατζηγιώργος, Αλκίνος Μετούσι.

• 3η Θέση - ΓΛΑΥΚΗ 3 (Ι.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Κωνσταντίνος Μάμαλης
Πλήρωμα: Βασίλης Πολίτης, Stephane Bertrand.

Στους αγώνες συμμετείχαν ακόμα τα σκάφη:

• ΑΝΕΜΟΣ (Ι.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Γρηγόρης Κνιθάκης
Πλήρωμα: Νίκος Κνιθάκης, Μανόλης Καντηλάκης, Δημήτρης Ανστασιάδης.

• ΜΥΡΙΑ (Ι.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Σταύρος Μαρίνος
Πλήρωμα: Γιώργος Πετράκης, Στέλλα Κουτσουπάκη.

• ΑΙΘΡΑ (Ν.Ο.Χ.)
Κυβερνήτης: Αλέξανδρος Γκότσης
Πλήρωμα: Χαρά Καμινάρα, Παναγιώτης Ρέππας, Φίλιππος Καλομοίρης.

Οι συμμετέχοντες πέρασαν ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο σε μία από δέκα ομορφότερες παραλίες του κόσμου, το Μπάλο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τον Σεπτέμβριο, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Χανίων.»