Με επιστολή του ο Βουλευτής ΝΔ Λασιθίου κ.Γιάννης Πλακιωτάκη θέτει βασικά ερωτήματα ως προς την εικόνα των αρχαιολογικών χώρων στην Κρήτη προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ.Παύλο Γερουλάνο.

Η επιστολή αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,

Είναι προφανές ότι σε περιόδους έντονης οικονομικής ύφεσης, η αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων είναι περισσότερο επιτακτική από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς, όμως, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου δημιουργούνται προβλήματα που επιφέρουν αφενός αρνητική εικόνα στο τουριστικό μας προϊόν και αφετέρου αποτελούν αφορμή για διαφυγή εσόδων στις τοπικές κοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα στο Δικταίο Άντρο, ο αρχαιολογικός χώρος κλείνει στις 14:30 με αποτέλεσμα να μειώνεται η επισκεψιμότητα, να δημιουργούνται προστριβές με τους επισκέπτες και κυρίως να ματαιώνονται προγραμματισμένες εκδρομές. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, από τη στιγμή μάλιστα που τα έσοδα από τα εισιτήρια θα υπερκάλυπταν το όποιο κόστος μιας δεύτερης βάρδιας κατά τη θερινή περίοδο.

Επίσης στον Πετρά Σητείας έχει αναδειχθεί μινωικό ανάκτορο και ο χώρος έχει περιφραχθεί αναλόγως. Παρά τις εκκλήσεις τις τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να λειτουργεί έως το μεσημέρι προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες- επισκέπτες της περιοχής, ουδεμία πρόοδος έχει σημειωθεί, ενώ αρκεί η πρόσληψη ενός φύλακα για την τουριστική έστω περίοδο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Επειδή, όσο περνά ο καιρός, τόσο μεγεθύνονται τα προβλήματα, πότε σκοπεύετε να προσλάβετε περισσότερο προσωπικό για το Δικταίο Άντρο, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στην αυξημένη τουριστική κίνηση;

– Προτίθεστε να λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος στον Πετρά και, αν ναι, πότε;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook