Από 3 έως 5 Ιουνίου το Wines of Crete βρέθηκε στo Πεκίνο, στο πλαίσιο της διεθνής έκθεσης κρασιού, «Top Wine China», όπου για πρώτη φορά συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία.

Η πρώτη προσέγγιση της αγοράς της Κίνας, από τα Κρητικά Οινοποιεία, είχε πολύ καλή ανταπόκριση από τους παρευρισκόμενους και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη στις δραστηριότητες που έγιναν από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

\"\"

Περισσότεροι από διακόσιοι επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού συμμετείχαν στα τέσσερα Masterclasses που οργανώθηκαν. Η παρουσίαση έγινε από Οινοποιούς του Wines of Crete και σχολιασμό – μετάφραση από ειδικό για το κρασί κο Wei (από το www.Yesmywine.com) και αφορούσε τον Κρητικό Αμπελώνα, τα Κρητικά Κρασιά, την ιστορία της Κρήτης και τον Κρητικό τρόπο ζωής.

\"\"

Εκτός από το ενδιαφέρον για τα κρασιά, υπήρξε έντονη εκδήλωση αγάπης για την Ελλάδα και την ιστορία της από τους παρευρισκόμενους.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης, συνεχίζουν με δράσεις που έχουν σκοπό να ενισχύσουν την προβολή των Κρητικών κρασιών και της Κρήτης σαν γαστρονομικό – οινικό προορισμό. Η Κίνα αποτελεί μια πρόκληση για τα Κρητικά κρασιά, καθώς είναι μεγάλη αγορά με αρκετά καλές προοπτικές.

\"\"

Η ενιαία προβολή των κρητικών κρασιών στο εξωτερικό αποτελεί σημαντική προσπάθεια για την φήμη του κρητικού κρασιού όχι μόνο σε υπάρχουσες αγορές αλλά και σε καινούριες.

Οι παραπάνω συμμετοχές γίνονται στο πλαίσιο προγράμματος της Ε.Δ.Ο.Α.Ο., με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook