Ανακοίνωση των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης:

\”Η πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, απαιτεί σήμερα την συνδιαμόρφωση ενός νέου πολιτικού & κοινωνικού περιεχομένου στην κατεύθυνση ενίσχυσης πολιτικών πρωτοβουλιών για μια περισσότερο δημοκρατική και αντιπροσωπευτική νομιμοποίηση, που θα συμβάλλει στην μείωση της απόστασης μεταξύ του ενοποιητικού σχεδίου και των Πολιτών της Ευρώπης.

Η λογική που εκφράζεται από τον Βρετανό πρωθυπουργό και την ομάδα των ευρωβουλευτών του, ευρωφοβική και
​ ​
ιδεοληπτική, δεν συνιστά σεβασμό προς την Κοινοτική διαδικασία, δεν δείχνει σεβασμό προς τους Πολίτες που στις 25 Μαίου διαμόρφωσαν μια μεγάλη φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν υπακούει στην δημοκρατική λογική.

Η Ε.Ε. έχει ανάγκη από εμβάθυνση της θεσμικής δημοκρατίας, από Πρόεδρο της Επιτροπής εκλεγμένο και σαφώς πιό υπόλογο σε δημοκρατική λογοδοσία απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο. Κάθε άλλη σκέψη δεν συνάδει με το πνεύμα του Κοινοτισμού , του σεβασμού των Συνθηκών που αποτελούν κεκτημένο των κρατών μας, των Πολιτών.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, που αγωνίζονται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, για πολιτικό εκδημοκρατισμό, ζητούν από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να έχουν μια σταθερή, σθεναρή θέση απέναντι στην αντιευρωπαϊκή λογική Κάμερον. Με παρωχημένους εθνοκεντρικούς εκβιασμούς, με μικρούς εθνικούς συμβιβασμούς, η υπόθεση της ευρωπαικής ενοποίησης δεν προχωράει .\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook