Σάλο προκάλεσε η δημοσιοποίηση φωτογραφίας αστυνομικού με «σιδηρογροθιά», ο οποίος βρισκόταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στη διάρκεια του ξυλοδαρμού των απολυμένων καθαριστριών.

Σχετικά με τη φωτογραφία αυτή, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι από την έρευνα διακριβώθηκε πως δεν πρόκειται για σιδηρογροθιά, αλλά για «γάντι με ελαστικές κοκάλινες απολήξεις», που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αναβάτες μοτοσικλετών.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν εξετάζει εάν χρησιμοποιήθηκε και με ποιον τρόπο το «γάντι με τις ελαστικές κοκάλινες απολήξεις» στη διάρκεια της καταστολής των καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών χθες, Πέμπτη, αλλά περιορίζεται στη διαπίστωση ότι το εν λόγω «αξεσουάρ» δεν αποτελεί εξάρτημα της στολής και για το λόγο αυτό ο αστυνομικός ελέγχεται πειθαρχικά.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονίδας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρ.Φωτόπουλος καταδίκασε τη βία κατά των καθαριστριών και έκανε λόγο για «ανεγκέφαλους και εγκληματικές φυσιογνωμίες» στους κόλπους της αστυνομίας.

Σχετικά με τη φωτογραφία του αστυνομικού με τη «σιδηρογροθιά», ο κ.Φωτόπουλος δήλωσε: «Τα έχω δει και με πεισμώνουν γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τρόπο παραδειγματικό».

Ο κ. Φωτόπουλος ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι ΕΔΕ που έχουν γίνει στο παρελθόν για υποθέσεις αστυνομικής βίας, όπως σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου ή του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook