Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μεγάλης κλίμακας επιχείρησης που έγινε χθες βράδυ σε Κορωπί και Φιλοθέη Αττικής και οδήγησε στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 443 πλαστικών συσκευασιών ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών.

Ο κ. Λαγκαδιάνος είπε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Οι 11 συλληφθέντες αναμεσά τους πέντε Τούρκοι, ένας εφοπλιστής και η οικογένειά του, αναμένεται να οδηγηθούν υπό δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας το απόγευμα στα δικαστήρια Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Επίσημα, το Λιμενικό αναφέρει ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, επιχειρησιακά και δικαστικά και πως δεν μπορεί να ανακοινώσει ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

\"\"

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα:

Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση 1.133 κιλά ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών της οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

\"\"

Οι… βίλες αποθήκες στα βόρεια προάστια

Έρευνα διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων πέντε Τούρκοι και τα πέντε μέλη της οικογένειας γνωστού επιχειρηματία στη Φιλοθέη.

Πρόκειται για έναν εφοπλιστή, την πρώην σύζυγό του και το γιο του που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω τους ενός τόνου, που εντοπίστηκε μετά από μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, το ΣΔΟΕ και τη Αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DΕΑ, σε δύο σημεία στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τον εντοπισμό περίπου 500 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία σε σάκους μαρμαρόσκονης, στοιχεία και πληροφορίες από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν τους επικεφαλής της επιχείρησης στην οικία του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, όπου ύστερα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά από το ίδιο ναρκωτικό.

Ο εφοπλιστής φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι. Επίσης, μεταξύ των συλληφθέντων είναι πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1gr.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή οχήματα, τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6,235 και λοιπά αντικείμενα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

\"\"

Βαρβιτσιώτης: Τα στελέχη του Λιμενικού κάνουν το καθήκον τους με αυταπάρνηση

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώςκαι την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook