\”Ένα νόμισμα χωρίς απασχόληση είναι ένα νόμισμα που δεν ενδιαφέρει τους πολίτες\” δήλωσε ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά τη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του \”Ευρώ ή Δραχμή\”.

Όπως υποστήριξε δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος κάποια κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, ωστόσο δεν είναι αυτό το πρόβλημα στο οποίο πρέπει να εστιάζουμε. Το πρόβλημα είναι η απασχόληση, όπως είπε:

 Για το βιβλίο μίλησε στην εκδήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ήταν μια εκ των ομιλητών και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πλέον ενδεχόμενο να βγούμε από το ευρώ:

Με το γεγονός ότι το πρόβλημα της χώρας και της Ευρώπης δεν είναι θέμα νομίσματος αλλά οικονομικής πολιτικής, συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης ο οποίος ήταν ένας από τους ομιλητές:

Στο βιβλίο ξεκαθαρίζεται τεκμηριωμένα ότι η επιλογή της παραμονή στο ευρώ είναι και η σωστή για τη χώρα, υπογραμμίζει ο τρίτος ομιλητής, Πρόεδρος Τμήμ. Δυτ. Κρήτης ΟΕΕ, Παντελής Πετσετάκης:

Το βιβλίο του Νίκου Χριστοδουλάκη, \”Ευρώ ή δραχμή\” παρουσιάστηκε σήμερα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο στη Σούδα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αξιοποιώντας τις αγωνίες και τα προβλήματα που πηγάζουν από τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ένα συνονθύλευμα από πολιτικές δυνάμεις που ποτέ δεν ενθουσιάστηκαν με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αμπαλάρει τη δυσαρέσκεια λόγω της κρίσης σε συσκευασία επαναφοράς της δραχμής.

\"\"

Οι απόψεις τους μπορεί να έχουν ισχνή τεκμηρίωση, όχι όμως πλέον και η απήχησή τους, καθώς πολλοί -οι οποίοι βλέπουν την ανεργία να καλπάζει και τις δικές τους προοπτικές να εξανεμίζονται- θα καλωσόριζαν μια αλλαγή που ίσως τους έδινε μια νέα ευκαιρία.

\"\"

Το ευρώ, όμως, παραμένει μακράν η επωφελέστερη επιλογή για την Ελλάδα, σε σύγκριση με ένα ασταθές και βαθιά υποτιμημένο νόμισμα, το οποίο θα πλήξει κυρίως αυτούς που υποτίθεται ότι θα έσωζε. Η έξοδος από τη σημερινή κρίση μπορεί να γίνει με ένα άλλο μείγμα πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και όχι με άτακτη φυγή, που θα οδηγήσει σε ακόμα πιο επώδυνες συνέπειες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook