Τον φόβο και τον τρόμο στους επιχειρηματίες στην περιοχή της Γέρας, στη Λέσβο, έχει σκορπίσει ένας 30χρονος, ο οποίος πηγαίνει στα καταστήματα και ζητάει να του δώσουν δωρεάν διάφορα προϊόντα. Το κακό και αυτό που έχει προκαλέσει αναστάτωση, είναι ότι σε περίπτωση που οι καταστηματάρχες δεν του δώσουν ή του ζητούν να πληρώσει, αυτός τα κάνει \”γυαλιά-καρφιά\”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα της Λέσβου, πρόκειται για κατάσταση που υφίσταται εδώ και δύο χρόνια και είναι ανεξέλεγκτη. Στο διάστημα αυτό, υπήρξαν αρκετοί επιχειρηματίες, οι οποίοι κατέφυγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν την επίθεση που δέχτηκαν. Αποτέλεσμα ήταν ο 30χρονος να έχει προσαχθεί άπειρες φορές στο τμήμα, ωστόσο κάτι άλλο οι αρχές δεν μπορούν να κάνουν, καθώς ο άνδρας έχει έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Έτσι η μεταχείριση που έχει, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι \”λεπτή\” ενώ σπανίως η καταγγελία καταλήγει σε μήνυση. Μία φορά μάλιστα, που επιχειρηματίας \”τόλμησε\” να τον μηνύσει, αυτός εισέβαλε στο σπίτι του και άρχισε να τον χτυπάει.

\”Έχουμε ζήσει έναν εφιάλτη εδώ και 2 χρόνια στη Γέρα. Αυτή η περίπτωση του 30χρονου πρέπει να είναι μοναδική στην Λέσβο. Πηγαίνει στο φούρνο και ζητά να του δώσουν ψωμί δωρεάν, ενώ το ίδιο κάνει και στο σούπερ-μάρκετ. Αν ο επαγγελματίας του πει όχι σπάει τους πάγκους, τις βιτρίνες και τα καθίσματα, κάνει δηλαδή τα μαγαζιά άνω-κάτω προκαλώντας ζημιές, που θέλουν χρήματα για να αποκατασταθούν\” δήλωσε επαγγελματίας της περιοχής.

Και πρόσθεσε: \”Οι επαγγελματίες λοιπόν προτιμούν να του δίνουν προϊόντα δωρεάν για να γλιτώσουν από το μένος του, ενώ το ίδιο κάνει και στο φαρμακείο και στην καφετέρια. Μάλιστα στην καφετέρια εκτός από το ουίσκι που πίνει το ένα μετά το άλλο, εννοείται δωρεάν, κάποιες φορές που είναι ακόμα πιο νευριασμένος απαιτεί από τους θαμώνες να εγκαταλείψουν την επιχείρηση και όταν αυτό δεν γίνεται τότε τα σπάει και γι’ αυτό το λόγο! Βρίζει, απειλεί και χειροδικεί εναντίον των συμπατριωτών του από τους οποίους κατά καιρούς ζητάει και χρήματα και αλίμονο σε αυτούς που δεν θα του τα δώσουν\”.

Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο, έξι επιχειρηματίες της περιοχής προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ζητώντας έκδοση ασφαλιστικών μέτρων. ώστε ο 30χρονος να μείνει μακριά από τα καταστήματά τους και τους ίδιους.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook