Δεύτερο νεογέννητο μωρό έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες σε νοσοκομείο της Βρετανίας και εκφράζονται φόβοι ότι το νεογνό είναι και αυτό θύμα των μολυσμένων ορών που ευθύνονται για έναν ακόμα θάνατο νεογνού σε νοσοκομείο της χώρας και για την δηλητηρίαση συνολικά 22 βρεφών, μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, την 1η Ιουνίου πέθανε ο εννέα ημερών Yousef Al-Kharboush, που νοσηλεύοταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, σε νοσοκομείο του Λονδίνου, ενώ άλλα δεκατέσερα μωρά αρρώστησαν τότε από σηψαιμία, λόγω ενός βακτηρίου, του κηρώδους βάκιλλου, που βρισκόταν σε μολυσμένο ορό που εχορηγείτο στα βρέφη.
Σε δήλωση που έκανε εκπρόσωπος του Βρετανικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, (PHE), είπε ότι δυστυχώς άλλο ένα μωρό πέθανε, αλλά αυτό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την μόλυνση από κηρώδη βάκιλλο.
Οι μολυσμένοι οροί προέρχονται από την φαρμακευτική εταιρεία ITH Pharma, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο και οι συγκεκριμένοι οροί είχαν κυκλοφορήσει σε συνολικά 22 νοσοκομεία της χώρας.
Μέχρι σήμερα υπάρχουν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον μολυσμένο ορό και έχουν καταγραφεί άλλες τέσσερις πιθανές περιπτώσεις, ενώ η διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Karen Hamling, δήλωσε ότι ως μητέρα λυπάται πολύ για τον θάνατο ενός βρέφους από τον μολυσμένο ορό και αισθάνεται συγκλονισμένη για τα μωρά που ασθένησαν από σηψαιμία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook