Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Παρασκευής 13 Ιουνίου συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστε να εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων καλεί αρκετούς Διευθυντές σχολείων της Β’ Χανίων τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιουνίου στο ΓΕΛ Κολυμβαρίου να τους επιμορφώσει για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και της Ομοσπονδίας το Δς της ΕΛΜΕ Χανίων ενεργοποιεί όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ακύρωση των σεμιναρίων αυτών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων αποφασίζει :

• Τρίωρες στάσεις εργασίας για τις παραπάνω ημερομηνίες (16 και 17/6) τις τρείς πρώτες ώρες μαζί με την τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τις τρείς τελευταίες ώρες .
Οι δύο στάσεις εργασίας διευκολύνουν τους Διευθυντές των σχολείων να μην συμμετέχουν στα σεμινάρια αυτά.

Η πρώτη τρίωρη στάση (8-11) για όλες τις μέρες των σεμιναρίων απευθύνεται στους συναδέλφους που θα παραστούν έξω από τους χώρους υλοποίησης των σεμιναρίων.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί,

• Όλους τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων να υλοποιήσουν την απόφαση του συλλόγου για απεργία και να μην παραστούν στα σεμινάρια αυτά. Αυτό πράττουν διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε όλη τη χώρα.

• Όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των σεμιναρίων , ιδιαίτερα την πρώτη μέρα , Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 07.30πμ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κολυμβαρίου.

Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης.

Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδιά τους για τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι , ενώ ένα –ένα ακυρώνονται παντού τα σεμινάρια που οργανώνονται για τους διευθυντές των σχολείων σχετικά με την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών επιμένουν στην εξαγγελία και υλοποίησή τους .

Να είναι άραγε επιμονή στην πολιτική υλοποίησης της αξιολόγησης , να είναι άραγε οικονομικοί λόγοι απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ , να είναι άραγε οικονομικό κίνητρο των επιμορφωτών ;

Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων σε περίοδο εξετάσεων να αφήσουν τα σχολεία τους για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι για τις εξετάσεις της Α ΛΥΚΕΙΟΥ οι Διευθυντές θα πρέπει να παρευρίσκονται υποχρεωτικά στα σχολεία τους κάτι που παραγνωρίζουν ίσως ή δεν ενδιαφέρει τους σχεδιαστές των σεμιναρίων.

Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την επόμενη συνεδρίαση ΔΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2014 στις 20:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.