Φλέγοντα θέματα συζητήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα ανάμεσα στον Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Σενετάκης και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, κ. Χαράλαμπο Κοκκώση.

Ο κ. Σενετάκης για μια ακόμα φορά επεσήμανε την αγωνία των φοιτητών για την μεταφορά του τόπου διεξαγωγής των Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου του Προγράμματος Σπουδών από τις Αρχάνες Ηρακλείου στον Πλατανιά Χανίων αλλά και τις δυσκολίες που προκύπτουν με τα εξαποστάσεως μαθήματα.

Ο κ. Κοκκώσης διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι η μετακίνηση στο ακαδημαϊκό έτος που πέρασε αλλα και σε αυτό που έρχεται είναι προσωρινή- διερευνητικού χαρακτήρα και δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της έδρας του ΕΑΠ από τις Αρχάνες, κάνοντας γνωστές παράλληλα τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων των φοιτητών.

Τέλος ο κ. Κοκκώσης επεσήμανε στον κ. Σενετάκη το ενδεχόμενο που εξετάζεται για την αξιοποίηση οικοπέδου που βρίσκεται στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων προκειμένου το ΕΑΠ να αποκτήσει το δικό του κτίριο στις Αρχάνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook