Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μυλοποτάμου, 29χρονος, για παράνομη οπλοκατοχή και για κλοπή.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της  Υπηρεσίας στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 29χρονο και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

• πιστόλι, γεμιστήρας ο οποίος περιείχε έντεκα (11) φυσίγγια,
• επαναληπτική καραμπίνα, περιέχουσα τέσσερα (4) φυσίγγια
• δεκατέσσερα (14) φυσίγγια και ένας (1) κάλυκας κυνηγετικού όπλου
• μαχαίρι συνολικού μήκους 25 εκατοστών (με μήκος λάμας 14 εκατοστών) και
• πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, ο 29χρονος σε προγενέστερο χρόνο, μαζί με ακόμη δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει πετρέλαιο από δεξαμενή.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι από το Φεβρουάριο του 2014, ο 29χρονος είχε αφαιρέσει πέντε φορές πετρέλαιο από τη συγκεκριμένη δεξαμενή, του οποίου η αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων τριακοσίων εξήντα (2.360) ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook