Τελετή-εκδήλωση μνήμης για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.
Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, και κατατέθηκαν στεφάνια από : 
τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης-Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος εκπροσώπησε τη Κυβέρνηση, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων και των βουλευτών της ΠΕ Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη εκ μέρους της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Γιαλυτάκη εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη, καθώς επίσης εκπρόσωποι τοπικών, στρατιωτικών, αντιστασιακών οργανώσεων. Το παρόν έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης συγγενείς των θυμάτων και πολίτες.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα ιστορικής μνήμης. Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη πατρίδα. Το μήνυμα από τη θυσία τους αυτή σαφές, να αποτρέψουμε την επιχείρηση ναζιστοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου» ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook