Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα σκήπτρα από άποψη ζήτησης στην αγορά εργασίας της Αυστραλίας α κατέχουν στο άμεσο μέλλον οι τομείς του φυσικού αέριου και των διαδικτυακών αγορών.

Τη μελέτη διεξήγαγε η IBISWorld, ερευνητική εταιρία που βασίζεται σε οικονομικά, δημογραφικά και κυβερνητικά δεδομένα για αναλύσεις στον τομέα των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Νέος Κόσμος", "μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ο χώρος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα προσφέρει τις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Η εξέλιξη της βιομηχανίας υπολογίζεται να παρουσιάσει άνοδο της τάξεως του 11% ετησίως, καθώς $200 εκατ. πρόκειται να διατεθούν σε σχετικά έργα. Η Αυστραλία μάλιστα αναμένεται να κερδίσει τον τίτλο του μεγαλύτερου εξαγωγέα υγροποιημένου αερίου παγκοσμίως μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Ως δεύτερος δημοφιλής επαγγελματικός τομέας αναδεικνύονται οι διαδικτυακές αγορές με άνοιγμα στις θέσεις εργασίας σε κέντρα διανομής, στο χώρο διαμόρφωσης περιεχομένου ιστοσελίδων και στη διαχείριση συναλλαγών.

Ακολουθούν στη συνέχεια τα επαγγέλματα στη μεταλλευτική δραστηριότητα, την προσχολική εκπαίδευση και την φροντίδα ηλικιωμένων.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη αναφορά της IBISWorld κάνουν λόγο για απώλεια θέσεων εργασίας ιδιαίτερα σε καταστήματα ενοικίασης DVD και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ακόμη, λιγότερες προβλέπεται να είναι οι επαγγελματικές ευκαιρίες στον τομέα των εκδόσεων και στην εμπορία υπολογιστών και λογισμικού"