Με το φετινό σύνθημα να είναι «Οικογενειακή υπόθεση» και τα πολύχρωμα μπαλόνια και τη χαρούμενη διάθεση να είναι αναπόσπαστα στοιχεία, πλήθος κόσμου συμμετέχει στο 10ο Athens Pride.

Η διοργάνωση ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με εργαστήρια πλακάτ, ζωγραφκή και face painting, ενώ από τις 7 το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κξέντρο της Αθήνας η κεντρική παρέλαση, που έχει ως στόχο τη διαμαρτυρία κατά των διακρίσεων Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλοφίλων, Τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤ)

«Η μάχη των δικαιωμάτων κάθε μέρα κερδίζεται. Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις καθώς έχουν σηκώσει κεφάλι οι δυνάμεις του μίσους. Θα τους πολεμήσουμε μαζί», τόνισε ο δημαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κηρύσσοντας την έναρξη της φετεινής διοργάνωσης

Το φετεινό Athens Pride στηρίζουν επίσης έντεκα πρεσβείες στην Ελλάδα, των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Μ. Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και του Καναδά.

«Το φετενό θέμα του Athens Pride έναι πολύ σημαντικό καθώς η ισότητα των διαφορετικών μορφών της σύχγρονης οικογένειας είναι αναγκαία. Στην Αγγλία ο θεσμός του γάμου ισχύει για όλους»., υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

«Η Πρεσβεία του Καναδά στηρίζει τη διοργάνωση γιατί πιστεύουμε στην αξιοπρέπεια για όλους και τα ίσα διακιώματα ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολίσμό και φύλο» επεσήμανε ο πρέσβης του Καναδά, Ρομπερ Πεκ.

«Ολα τα άτομα ανεξαρτήτου φύλου πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως και όλοι οι άλλοι. Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν είναι εύκολη αλλά είναι δυαντόν να γίνει. Στην Ολλανδία παλέψαμε για αυτή τη συζήτηση και στο τέλος την κάναμε δυνατή», είπε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρέσβης Γιαν Βερστεέγκ.

Η παρέλαση διεξάγεται μέσω των οδών Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Αιόλου για να καταλήξει και πάλι στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα πραγματοποιηθεεί πάρτι.

Η κίνηση των οχημάτων διακόπτεται σταδιακά στις παραπάνω οδούς.

newpost.gr