«Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να στρέφει το βλέμμα της προς άλλη κατεύθυνση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ιταλίδα υπουργός εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά την νέα ναυτική τραγωδία, που σημειώθηκε νότια της νήσου Λαμπεντούζα. 
Χθες το απόγευμα, τουλάχιστον δέκα μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της Σικελίας, έχασαν την ζωή τους όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη, σαράντα ναυτικά μίλια βόρεια των λιβυκών ακτών. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «υπάρχουν, πιθανότατα, δεκάδες αγνοούμενοι».
«Με την ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια. Μετά και την νέα αυτή τραγωδία, τόσο η Ευρώπη όσο και η διεθνής κοινότητα πρέπει να κοιτάξουν κατάματα το τεράστιο αυτό πρόβλημα», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας. 
«Οι διασώσεις με θαλάσσιες επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν αντικείμενο δράσης της Frontex. Παράλληλα, κατά το ιταλικό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου, πρέπει να καταλάβουμε- με αναλυτικό και αποτελεσματικό τρόπο- πώς να μοιρασθούμε με τα άλλα κράτη το βάρος των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου», συμπλήρωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook