Σκληρή θα είναι η απάντηση του Κιέβου κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, μετά την κατάρριψη του στρατιωτικού αεροσκάφους, με 49 νεκρούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους αρχηγούς ασφαλείας για διαβουλεύσεις, μετά την είδηση ότι το αεροπλάνο δέχτηκε χτύπημα από πύραυλο καθώς βρισκόταν σε πορεία προσγείωσης έξω από την πόλη Λουχάνσκ, η οποία αποτελεί επίκεντρο της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία.
«Όλοι όσοι συμμετέχουν σε κυνικές πράξεις τρομοκρατίας αυτού του είδους θα πρέπει να τιμωρηθούν», δήλωσε ο Ποροσένκο, ανακηρύσσοντας την Κυριακή ημέρα πένθους για τα 9 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους και τους 40 αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή τους.
Αργότερα, εξέδωσε ξεχωριστή ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι είχε καλέσει μία ακόμα συνάντηση τη Δευτέρα με τους αρχηγούς των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. «Για το καλό της ειρήνης, θα ενεργήσουμε αποφασιστικά και με σκοπό», είπε.

Συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε κοντά σε ένα χωριό μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Λούχανσκ, βρέθηκαν διασκορπισμένα, με το τμήμα της ουράς να κείτεται στο έδαφος μαζί με κομμάτια από τις μηχανές, την άτρακτο και άλλα μέρη του αεροπλάνου. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μια ομάδα των επαναστατικών δυνάμεων, ντυμένοι με στολές καμουφλάζ, έψαξαν τα συντρίμμια για πυρομαχικά.
«Έτσι ενεργούμε. Οι φασίστες μπορούν να φέρουν όσες ενισχύσεις θέλούν, αλλά εμείς έτσι θα πράττουμε κάθε φορά. Θα μιλήσουμε μαζί τους υπό τους δικούς μας όρους», δήλωσε ένας 50χρονος αντάρτης, o οποίος -σύμφωνα με το Reuters- στο ένα χέρι κρατούσε ένα τουφέκι, στο άλλο ένα πολυβόλο, ενώ γύρω από τον λαιμό του υπήρχαν δύο ζώνες πυρομαχικών.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook