Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμους, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού καλλιτέχνη κ. Μπότη Θαλασσινού στον ενετικό πύργο των Καλλέργηδων στη Ροδιά.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στον πανέμορφο ενετικό πύργο των Καλλέργηδων στη μαγευτική Ροδιά, στην έκθεση του συντοπίτη καλλιτέχνη μας, αλλά και καλού μου φίλου, του Μπότη Θαλασσινού! Θέμα της έκθεσης όπως γνωρίζεται, είναι η Μάχη της Κρήτης. Ένα σπουδαίο γεγονός που μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια για τους προγόνους μας.

Τους Κρητικούς εκείνους, που πριν από 70 χρόνια, με την συμπαράσταση των συμμάχων μας από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Μεγάλη Βρετανία, συνέβαλαν ουσιαστικά στον από-συντονισμό της Γερμανικής πολεμικής μηχανής και στην κατάρρευση λίγα χρόνια αργότερα της αυτοκρατορίας του Χίτλερ.

Οι πρόγονοί μας εδώ στην Κρήτη, έπραξαν στο ακέραιο τότε το καθήκον τους και η ιστορία, τους έγραψε με χρυσά γράμματα στο Πάνθεον των Ηρώων…

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο…

Άλλωστε ότι και να λέμε εμείς σήμερα για τους Ήρωες αυτούς, τους Ήρωες της Μάχης της Κρήτης, μοιάζει ελάχιστο… φαίνεται πολύ λίγο… Μπροστά τους, όλοι εμείς οι «σύγχρονοι Έλληνες» είμαστε πολύ μικροί… Για αυτό πιστεύω πως είναι καλύτερα να αποτίουμε με ευλάβεια και σεβασμό τον φόρο τιμής στους νεκρούς μας, χωρίς πολλά και άσκοπα λόγια.

Παράλληλα, οφείλουμε να ευγνωμονούμε τους επιζώντες της Μάχης της Κρήτης. Τους χρωστάμε άλλωστε την ελευθερία μας…

Θα ήθελα να συγχαρώ τον αγαπητό Μπότη Θαλασσινό για την ευκαιρία που μας δίνει μέσα από αυτήν την έκθεση να θαυμάσουμε τα αριστουργήματά του και να τον ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την πολύτιμη δωρεά που έκανε στον δήμο μας. Σύντομα φίλε Μπότη, όλα τα έργα σου θα βρίσκονται εκεί όπου τους αξίζει, στην πινακοθήκη της Τυλίσου, για να μπορεί να τα θαυμάζει ολόκληρος ο κόσμος»

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευρ. Κουκιαδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook