Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του που απευθύνεται προς όλο το προσωπικό του ΔΝΤ ότι παραιτήθηκε για να απαλλαγεί το ταμείο από τον «εφιάλτη» που αναγκάστηκε να βιώσει τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά επώδυνες για την οικογένειά μου και για μένα, παράλληλα όπως γνωρίζω και για τον καθέναν στον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πραγματικά λυπούμαι βαθύτατα γι\’ αυτό» γράφει στα αγγλικά ο κ. Στρος-Καν στο ηλεκτρονικό του μήνυμα, που υπογράφει «Ντομινίκ» και έχει ημερομηνία της Κυριακής.

«Αρνούμαι με κάθε τρόπο και εντονότατα τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζω. Είμαι πεπεισμένος ότι η αλήθεια θα αποδειχτεί όπως και το ότι είμαι αθώος» προσθέτει.

«Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι το ΔΝΤ, κι εσείς αγαπητοί συνεργάτες μου, θα πρέπει να μοιραστείτε μαζί μου αυτόν τον εφιάλτη που βιώνω. Γι αυτό λοιπόν πρέπει να φύγω», γράφει ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ.

Ο κ. Στρος-Καν αφέθηκε την Παρασκευή ελεύθερος καταβάλλοντας υψηλή χρηματική εγγύηση και τέθηκε σε κατ\’ οίκον περιορισμό με πολύ αυστηρούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στις 6 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook