Είναι που στην Κρήτη δεν θρηνούμε αρκετά θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Και είναι επίσης που οι δρόμοι είναι τόσο καλά φτιαγμένοι που η οδική ασφάλεια είναι εγγυημένη.

Και για αυτό κάποιοι ανεγκέφαλοι, σκέφτηκαν ότι τα κάτοπτρα που διασφαλίζουν την καλή ορατότητα στους οδηγούς, είναι περιττά και μπορεί να χρησιμεύσουν ως καμβάς για να ξεδιπλώσουν τις καλλιτεχνκές τους ανησυχίες.

Οι εικόνες που βλέπετε παρακάτω απαθανατίστηκαν την Κυριακή το πρωί, στο δρόμο προς Ακρωτήρι. Κάτοπτρο που διασφαλίζει την ορατότητα στους οδηγούς έχει τεθεί στην ουσία σε αχρηστία από αγνώστους που μουντζούρωσαν ή έβαλαν ακόμα και αυτοκόλλητα.

Ένας πολίτης, αποφάσισε να "σβήσει την ανευθυνότητα" από τα κάτοπτρα, και ημέρα αργίας, έκανε τη δουλειά που θα έπρεπε να έχουν κάνει οι υπεύθυνοι (και κυρίως να μην έχουν κάνει οι ανεύθυνοι συμπολίτες μας).

Πήρε οινόπνευμα και χαρτομάντηλα και καθάρισε για λογαριασμό όλων μας.Ότι παντού και πάντα θα υπάρχουν "ανεγκέφαλοι" που με τέτοιες αψυχολόγητες  πράξεις θα βάζουν σε κίνδυνο τους οδηγούς, είναι σχεδόν βέβαιο.

Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα έμενε σε αχρηστία το κάτοπτρο, όπως και άλλα αντίστοιχα, σε διαφορετικά σημεία του οδικού δικτύου, αν δεν αναλάμβανε δράση ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Και καλά. Για τον ΒΟΑΚ δεν μπορούμε γιατί θέλουμε χρήματα. Για το επαρχιακό δίκτυο δεν μπορούμε ελλείψη χρημάτων.

Εδώ πόσο στοίχισε, ένα μπουκάλι οινόπνευμα και χαρτομάντιλα;

Μάλλον η υπευθυνότητα είναι το πανάκριβο της υπόθεσης και βγαίνει εκτός ο "προϋπολογισμός" των αρμοδίων.

Ά και η ανθρώπινη βλακεία που ως γνωστόν είναι απεριόριστη


Flashnews.gr