Ένα αστυνομικό τμήμα, ένα πρατήριο βενζίνης και τρία ξενοδοχεία βρέθηκαν στο στόχαστρο ενόπλων σε παραλιακή πόλη της κομητείας Λάμου της Κένυας χθες το βράδυ. 
Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι επέβαιναν σε ένα φορτηγάκι όταν έφτασαν στην πόλη Μπεκετόνι και στη συνέχεια επιτέθηκαν και σε ένα αστυνομικό τμήμα.
«Οι επιτιθέμενοι σταμάτησαν και λήστεψαν το όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν για τις επιθέσεις τους. Αρχικά επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Μπεκετόνι και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης αυτής.
«Ορισμένα ξενοδοχεία στην πόλη έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Δεν ξέρουμε προς το παρόν εάν ή πόσα θύματα υπάρχουν. Γνωρίζουμε ότι οι ένοπλοι έχουν διαφύγει, ωστόσο οι αστυνομικοί μας τους καταδιώκουν», δήλωσε.
Το υπουργείο Εσωτερικών είχε αναφέρει νωρίτερα μέσω ανακοίνωσης στο Twitter ότι οι ένοπλοι είχαν καταφτάσει στην πόλη με δύο δημόσια μικρά λεωφορεία και άρχισαν να πυροβολούν κατά των περαστικών. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές πόσοι επιτιθέμενοι εμπλέκονται στο περιστατικό, αν ανήκουν σε κάποια ομάδα ή πόσα θύματα υπάρχουν.
«Έχουμε αναφορές για πυροβολισμούς στη Λάμου, που άρχισαν περίπου στις 20:30 (ώρα Ελλάδος). Δεν έχουμε εξακριβώσει ακόμα τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά οι αξιωματικοί μας ερευνούν την υπόθεση», δήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μουανάισα Χάμισι του Ερυθρού Σταυρού Κένυας.
Το κοντινό νησί Λάμου αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook