Στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση αύριο Τρίτη 17 Ιουνίου στις 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Οι αντιδραστικές παρεμβάσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό δεν έχουν τελειωμό! Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους!

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία. Είναι υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ανακόψει την επίθεση, να προτείνει και να επιβάλει άμεσα μέτρα.

Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία – την περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης – κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας.

• Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση τους.

• Από τον Γενάρη έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις.

Η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα είναι ενιαία. Η ίδια πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τσακίζει τους μισθούς μας σήμερα, βάζει τις βάσεις για να τσακίσει και τις συντάξεις μας στο μέλλον. Το χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα σήμερα θα το βρούμε μπροστά μας αύριο.

Παράλληλα η τωρινή αντιασφαλιστική επίθεση θα προκαλέσει νέες συνέπειες στο πλέγμα προστασίας, στους τόπους δουλειάς, στην πρωτοβάθμια υγεία, πρόνοια και περίθαλψη.

Επιδιώκουν να γίνει ατομική υπόθεση του καθένα η σύνταξη. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε part time, σε κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, όσοι βρίσκουμε δουλειά στη χάση και στη φέξη, δε θα έχουμε στον ήλιο μοίρα αν δεν βάλουμε ισχυρά εμπόδια στις ανατροπές που ετοιμάζουν.

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας αλλά και για τις ζωές των παππούδων μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και κεφάλαιο να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας που πραγματοποιεί η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου, στα πλαίσια του πανελλαδικού συλλαλητηρίου για την Κοινωνική Ασφάλιση την Πέμπτη 19 Ιουνίου στα Προπύλαια

Να μην επιτρέψουμε άλλη επιδείνωση στη ζωή μας! Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook