Με 13 μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι αθλητές Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, από τους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης, που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας \”Ματθαίος Λιούγκας\”.
Η ενημέρωση του ΝΟΧ:
Με απολογισμό 13 μετάλλια, εκ των οποίων 8 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι αθλητές Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη 9 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο κολυμβητήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας \”Ματθαίος Λιούγκας\” που παραχωρήθηκε ευγενώς από την Δημοτική Αρχή.  
Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τα Special Olympics Ελλάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση \”Άθληση για Όλους\” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δημιουργώντας έτσι ευκαιρίες συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες για άτομα με διανοητική αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και ικανότητος.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου, την τεχνική καθοδήγηση των οποίων είχε ο εθελοντής προπονητής Κώστας Νικολαντωνάκης και η Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα ενώ συνοδός τους ήταν η Λίλιαν Φορσούθ, ήταν τα εξής:
 

Χρυσά μετάλλια

Ρούσσος Κοτσιφάκης 100μ. ελεύθερο 
Βαγγελιώ Φαραντάκη 25μ. ελεύθερο
Αντωνία Μπιτσαξάκη 100μ. ύπτιο
Μαρία Κουτσογιαννάκη 25μ. σανίδα
Αντωνία Μπιτσαξάκη-Δημήτρης Χουδαλάκης-Βαγγέλης Παντελάκης-Ρούσσος Κοτσιφάκης σκυταλοδρομία 4×50μ. ελεύθερο
 

Ασημένια μετάλλια

Δημήτρης Χουδαλάκης 50μ. ύπτιο
Βαγγέλης Μπινάκης 25μ. ύπτιο
Βαγγέλης Παντελάκης 100μ ελεύθερο 
 

Χάλκινα μετάλλια

Νίκος Πιπεράκης 25μ. ελεύθερο 
Εμμανουέλλα Δρακάκη 25μ. σανίδα
 
Σύμφωνα με την έφορο του Τμήματος Ειδικής Άθλησης (Τ.Ε.Α.) του Ν.Ο.Χ., Χρυσούλα Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη: «Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις οικογένειές τους αλλά και στους προπονητές που προσπαθούν να τους προσφέρουν τα πάντα, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρίες, όπως μείωση των επιδομάτων, ευκαιριών στην εκπαίδευση και πολλά άλλα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΑΝΕΚ LINES η οποία προσέφερε δωρεάν εισιτήρια στους αθλητές και για πολλοστή φορά έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο. Χωρίς τη βοήθειά της η παρουσία των παιδιών στους αγώνες θα ήταν αδύνατη. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ την συνοδό των παιδιών, Λίλιαν Φορσούθ για την πολύτιμη βοήθειά της και τα Special Olympics Ελλάς για το έργο που επιτελούν γιατί αυτά τα παιδιά είναι οι νικητές της ζωής. Ο Ναυτικός Όμιλος επιτελεί κοινωνικό έργο από το 1992 σε συνεργασία με τα Special Olympics Ελλάς, διατηρώντας τμήμα κολύμβησης και από το 2012 Κανόε Καγιάκ για άτομα με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες. Για το συγκεκριμένο Τμήμα δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις από την Πολιτεία και λειτουργεί αποκλειστικά με χορηγίες.
Θα θέλαμε κοντά μας την τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμο και Περιφέρεια Κρήτης) και το Νομαρχιακό Σωματείο ΑΜΕΑ Χανίων καθώς και όσους μπορούν να βοηθήσουν για να συνεχιστεί το κοινωνικό έργο του Ν.Ο.Χ. ώστε να μπορούν να ωφεληθούν από τον αθλητισμό, διότι προγράμματα μαζικού αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες δεν υπάρχουν στο Δήμο μας», αναφέρει η κυρία Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη.
Από την πλευρά τους, ο επικεφαλής εθελοντής προπονητής Κώστας Νικολαντωνάκης και η προπονήτρια, Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, σημειώνουν: «Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κολύμβησης Special Olympics Aθήνα 2014 ολοκληρώθηκαν. Οι εμπειρίες ήταν καταπληκτικές, οι στιγμές μοναδικές και το θάρρος των παιδιών αστείρευτο… Για ακόμα μια φορά, αθλητές, προπονητές, γονείς και εθελοντές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Τους ευχαριστούμε όλους για τις μοναδικές στιγμές που μας πρόσφεραν. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από 13:15 – 14:00 όσον αφορά την αθλητική ομάδα και κάθε Σάββατο 13:15 – 14:00 η ομάδα εκμάθησης».  
Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook