Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο. Υπάρχουν υπάλληλοι που παρουσίασαν ακόμη και απολυτήριο από σχολείο που δεν είχε ακόμη ιδρυθεί…

Θράσος και απίστευτες επινοήσεις. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα έλεγχοι στα δικαιολογητικά που υπέβαλλαν για την πρόσληψή τους στο Δημόσιο χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι.
Οι περιπτώσεις που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα στον δήμο Ξάνθης, όπου ο έλεγχος συνεχίζεται είναι χαρακτηριστικές με χαρακτηριστικότερη όλων αυτή όπου ένας εργαζόμενος όπου είχε πλαστό πτυχίο προσέφυγε κατά συναδέλφου του και του πήρε τη θέση.
Σύμφωνα με το seleo.gr, ένας εργαζόμενος προσλήφθηκε στον δήμο το 2008 μέσω ΑΣΕΠ με πλαστό, όπως προκύπτει τώρα, απολυτήριο από Λύκειο της Ξάνθης. Αρχικά τη θέση του είχε καταλάβει ένα άλλος υποψήφιος. 
Ο πρώτος όμως παρά το γεγονός ότι έκανε χρήση πλαστού απολυτηρίου είχε απίστευτο θράσος. Προσέφυγε στο ΑΣΕΠ και κατέθεσε ένσταση και κατάφερε να δικαιωθεί σε βάρος του συναδέλφου του, με αποτέλεσμα να προσληφθεί, παρά την πλαστότητα του δικού του απολυτηρίου, το οποίο όπως αποδείχθηκε τότε δεν ελέγχθηκε.
Αλλος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος διορίστηκε πριν 20 χρόνια είχε προσκομίσει απολυτήριο από το Λύκειο της Σταυρούπολης Ξάνθης στο οποίο όμως …δεν είχε φοιτήσει ποτέ.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook