Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης αναγορεύει τον κ. Γεώργιο Τσεμπελή, Anatol Rapoport Kαθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Michigan σε Επίτιμo Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο Δ3-7Α της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου.
Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από τον Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή κ. Βασίλειο Καρδάση . 
Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με τίτλο: « Το Ελληνικό Σύνταγμα από την σκοπιά της Πολιτικής Επιστήμης».
Επίσης, την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά το Ντουέτο των Σταυρωτή Βουμβουλάκη- Δασκαλάκη (φωνητικά) και Στέλιο Χρηστίδη (κιθάρα).
Bιογραφικό Σημείωμα του Τιμώμενου:
Ο Γιώργος Τσεμπελής είναι \”Anatol Rapoport\” Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο University of Michigan και έχει διατελέσει Εξέχων Καθηγητής στο University of California, Los Angeles. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Παίκτες Αρνησικυρίας: πως λειτουργούν οι πολιτικοί θεσμοί, Εμφωλευμένα Παίγνια: Η Ορθολογική Επιλογή στη Συγκριτική Πολιτική που αποτελούν ορόσημα για την σύγχρονη συγκριτική πολιτική ανάλυση και ένας από τους δύο συγγραφείς του βιβλίου Δικαμερισμός. Έχει υπάρξει αποδέκτης των Guggenheim Fellowship, Hoover National Fellowship και Russell Sage Fellowship και έχει δημοσιεύσει μια πλειάδα μελετών που τον έχουν αναγορεύσει σε ένα από τους βασικού διαμορφωτές του πεδίου μελέτης των θεσμών της συγκριτικής θεσμικής ανάλυσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σπούδασε πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1969-1975) και Πολιτική Επιστήμη στο Institut d\” Ètudes Politiques de Paris (1976-79). Στο Pierre et Marie Curie Universite (Paris IV) ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στη μαθηματική στατιστική (1975-79), πάνω τις τάσεις του ελληνικού εκλογικού σώματος από το 1958 έως το 1977 με την χρήση της correspondence analysis και επιβλέποντα τον θεμελιωτή της μεθόδου Jean Paul Benzecri. Στο Washington University (St. Louis) περάτωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Πολιτική Επιστήμη αναφορικά με τη σχέση, κόμματα, ακτιβισμός και κομματικό σύστημα.
Η επιρροή του στην σύγχρονη πολιτική επιστήμη των τελευταίων 25 χρονών είναι σημαντική και απολαμβάνει τη διεθνή επιστημονική αναγνώριση.
Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες στα Κινέζικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Ελληνικά. Τα τελευταία 25 χρόνια δημοσιεύει συνεχώς στα σημαντικότερα περιοδικά του όχι μόνο της Πολιτικής Επιστήμης αλλά και του Δικαίου και των Οικονομικών. Παρακολουθεί και συμμετέχει με άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και στον ελληνικό τύπου καθώς και με ομιλίες και παρεμβάσεις στην ελληνική συζήτηση για το πολιτικό μας σύστημα.
Ο τιμώμενος με τα διανοητικά επιτεύγματα του και την επιρροή που ασκεί στη διεθνή πολιτική επιστήμη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και για το Πανεπιστήμιο Κρήτης να ενταχθεί στα τιμώμενα μέλη του. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook