Εντελώς απρόοπτη εξέλιξη είχε η σύλληψη διαρρήκτη που εισήλθε, χθες, σε διαμέρισμα στη Λάρισα. Όπως εκ των υστέρων διαπιστώθηκε από την αστυνομία, ο 62χρονος διαρρήκτης δεν ήταν άλλος από τον \”δράκο\” που προ 22 ετών τρομοκρατούσε την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και κυρίως \”παράνομα ζευγάρια\”.

Εν τέλει είχε συλληφθεί στην Καρδίτσα, από όπου και κατάγεται, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νεαρού μονίμου αρχισμηνία στις 23 Μαΐου του 1992, στην Ε.Ο. Λάρισας-Αθήνας, στο ύψος της \”ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ\”.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κλήθηκαν να επέμβουν σε διάρρηξη διαμερίσματος, στο οποίο είχε εισβάλει ο 62χρονος, που σκαρφάλωσε σε δένδρο και έφτασε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, όπου και βρισκόταν το διαμέρισμα.

Τους αστυνομικούς κάλεσε γείτονας που είδε κάποιον να σκαρφαλώνει στο δένδρο καθώς οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος απουσίαζαν, με αποτέλεσμα ο διαρρήκτης να συλληφθεί επ\’ αυτοφώρω.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, περίμενε τους αστυνομικούς όταν εν συνεχεία διαπίστωσαν, ότι ο εν λόγω διαρρήκτης δεν ήταν άλλος από τον \”δράκο\” που 22 χρόνια πριν τρομοκρατούσε την Λάρισα. Επί τέσσερα χρόνια, από το 1988 έως το 1992, προσπαθούσαν να συλλάβουν τον 40χρονο, τότε, αγρότη, ο οποίος παρότι κατοικούσε στην Ανάβρα Καρδίτσας, δρούσε στη Λάρισα.

Όπως προέκυψε, έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του και αφού εξέτισε 20ετη ποινή για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βιασμούς, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας κ.λπ., ο 62χρονος, σήμερα, \”δράκος\” είχε επιδοθεί σε \”διαρρήξεις\” (σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε νόμιμη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Το ιστορικό

Ο 62χρονος περιγράφεται από αστυνομικούς, αλλά και δημοσιεύματα της εποχής, ως \”αδίστακτος\” αφού με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας υποχρέωνε τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα μπροστά του, επιδιδόμενος και ίδιος σε πράξεις αυτοϊκανοποίησης. Μάλιστα, σε περίπτωση που το ζευγάρι αρνούνταν να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του ή προσπαθούσε να διαφύγει, τότε πυροβολούσε εναντίον τους, ενώ στην περίπτωση του νεαρού αρχισμηνία, τον τραυμάτισε θανάσιμα, πυροβολώντας τον στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση.

Στη αστυνομία της Λάρισας, από το φθινόπωρο του 1988 έως και την άνοιξη του 1992, είχαν καταγγελθεί επώνυμα 11 περιπτώσεις από τη δράση του \”δράκου\” αν και, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, τα περιστατικά \”θα πρέπει να ήταν περισσότερα\”, αλλά δεν αναφέρθηκαν, αφού τα παράνομα ερωτικά ζευγάρια, για αυτονόητους λόγους, ήθελαν η υπόθεση να παραμείνει μυστική.

Η τότε Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ύστερα από λεπτομερή έρευνα, εντόπισε τελικά τον \”δράκο\” και τον συνέλαβε στο σπίτι του στην Ανάβρα Καρδίτσας, παρότι ο ίδιος όπως και η σύζυγός του, ισχυρίζονταν πως την ημέρα του εγκλήματος- όταν πυροβόλησε τον αρχισμηνία- βρισκόταν από τις 8 το βράδυ στο σπίτι του.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook