Πιο αποτελεσματική κρίνεται η δημοκρατική γερουσιαστής των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, από τον πρόεδρο της χώρας Μπαράκ Ομπάμα, σε κάθε τομέα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, η οποία έδειξε ότι oι Αμερικανοί πιστεύουν πως η Χίλαρι θα κάνει καλή δουλειά χειριζόμενη κρίσιμα εσωτερικά και διεθνή θέματα, αν εκλεγεί πρόεδρος το 2016.

Ειδικότερα, τo 63% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κ. Κλίντον θα χειριστεί αποτελεσματικά θέματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας και 61% θεωρούν το ίδιο αναφορικά με την τρομοκρατία. Όσον αφορά σε θέματα υγείας, το 57% εμπιστεύεται την κ. Κλίντον.

Εντυπωσιακά μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά της γερουσιαστού συγκριτικά με αυτά του νυν προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Μόλις 38% των ερωτηθέντων εγκρίνει την οικονομική πολιτική του κ. Ομπάμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την εξωτερική πολιτική είναι 50%.

Συνολικά οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι η Χίλαρι θα έκανε καλή δουλειά και στους εννέα τομείς που εξέτασε η δημοσκόπηση, ενώ ο νυν πρόεδρος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 40% σε κανένα τομέα.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN από την ORC International το διάστημα 29 Μαΐου -1 Ιουνίου και διενεργήθηκε από τηλεφώνου σε δείγμα 1.003 ατόμων.

protothema.gr