Γιατρούς που δηλώνουν ότι έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων από τις πρώτες ημέρες του μήνα εντόπισε ο ΕΟΠΥΥ, διερευνώντας καταγγελίες. Στόχος τους είναι να αποσπάσουν από τους ίδιους τους ασφαλισμένους το αντίτιμο της επίσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί έχουν το δικαίωμα να δέχονται 300 επισκέψεις τον μήνα για τις οποίες το αντίτιμο καταβάλλεται από τον Οργανισμό.

Μετά από εκτεταμένο έλεγχο προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι γιατροί μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες του Ιουνίου είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις, ενώ 16 καταχώρησαν επισκέψεις την 1η Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή, και μάλιστα ένας συμβεβλημένος γιατρός φαίνεται στα χαρτιά να δέχθηκε εντός της ημέρας αυτής 170 επισκέψεις.

Ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ενδεικτικά πως «τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας συμβεβλημένος ιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει 233 επισκέψεις, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του μήνα, ένας άλλος καταχώρησε 151 επισκέψεις σε μία ημέρα, ενώ συνολικά 48 ιατροί πραγματοποίησαν από 100 ως 150 επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα».

«Η τακτική κάποιων συμβεβλημένων γιατρών να κλείνουν με κάθε τρόπο το πλαφόν των επισκέψεων τις πρώτες ημέρες του μήνα, έχει ως στόχο να εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τους συγκεκριμένους ιατρούς από την τσέπη τους», τονίζει ο Οργανισμός και καλεί τους 128 γιατρούς να δώσουν εξηγήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πάντως ότι «ο έλεγχος των 128 συμβεβλημένων γιατρών σε σύνολο 5.500 δεν αποτελεί δίωξη των γιατρών, καθώς αφορά σε πολύ λίγους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων ιατρών που λειτουργεί με συνέπεια προς όφελος των ασφαλισμένων».

«Οι δηλώσεις που κάνουν λόγο για ανελέητο διωγμό των ιατρών, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αντίθετα, δημιουργούν το κλίμα για παρεμπόδιση των αναγκαίων ελέγχων του ΕΟΠΥΥ και ενθαρρύνουν τους λίγους που προχωρούν σε τέτοιες πρακτικές», συμπληρώνεται.

naftemporiki.gr