Η μεταμόρφωσή του στον σπουδαίο Κρητικό καλλιτέχνη, Ψαραντώνη ήταν πραγματικά όχι απλά πετυχημένη, αλλά συγκλονιστική.

Ο Γιάννης Σαββιδάκης, δικαίως στέφθηκε αργά χθες τη νύχτα, νικητής του Your Face Sounds Familiar ενσαρκώνοντας τον Ψαραντώνη (δείτε εδώ), σε μια εμφάνιση που συζητείται ακόμα και σήμερα.

Και μπορεί οι περούκες, η αμφίεση και φυσικά η φωνή να ήταν καλά \”δουλεμένα\” για να φέρνουν όσο πιο κοντά γίνεται στον γνωστό κρητικό καλλιτέχνη, όμως αυτό που τελικα έχει \”δουλευτεί\” καλύτερα είναι η ψυχή του Γιάννη Σαββιδάκη, που… είναι ανένταχτη και μοιάζει με αγρίμι όπως πρέπει δηλαδή για έναν καλλιτέχνη.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o κ. Σαββιδάκης, \”ήταν μονόδρομος για μένα να κάνω κάποιον Έλληνα στον τελικό, πόσο μάλλον να κάνω έναν καλλιτέχνη από τον τόπο μου, έναν πολύ δυνατό καλλιτέχνη, έναν άνθρωπο που μου θυμίζει και την δικιά μου προσωπικότητα, γιατί και εγώ δεν είμαι εύκολος δεν εντάσσομαι εύκολα, με έχουν παρομοιάσει με κομάντο, αγρίμι, όπως είναι και ο Ψαραντώνης\”, με τον οποίο έχει συναντηθεί στο παρελθόν.

Τι σημαίνει όμως ανένταχτος και αγρίμι;

Όπως εξηγεί ο ίδιος:

\”με έχουν χαρακτηρίσει αγρίμι στο κύκλωμα γιατί δεν συμβιβάζομαι με τις μόδες και τα πεπατημένα, γράφω τα δικά μου τραγούδια, υπάρχω μόνος μου δεν με έχει βοηθήσει κανείς του κυκλώματος με τρόπους που ξέρετε ή θα μπορούσατε να φανταστείτε. Ποτέ δεν έχω βοηθηθεί, ο κόσμος με έχει βοηθήσει και αυτόν τον κόσμο ευχαριστώ τώρα\”.

Ο Ψαραντώνης έχει μια εμβληματική φυσιογνωμία, είναι απείθαρχος είναι άγριος σαν και εμένα, άνθρωπος που δεν συμβιβάζεται, κάνει ότι του κατέβει στο μυαλό και νομίζω ότι έτσι πρέπει να είναι οι καλλιτέχνες. Έτσι αισθάνομαι και εγώ\”.

Ίσως αυτός να είναι και ένας ορισμός του καλλιτέχνη, πρόσθεσε ο κ. Σαββιδάκης που τόσα χρόνια έχει ένα πιστό κοινό που τον ακολουθεί στην επιτυχημένη αν και μοναχική πορεία του.

\”Σέβομαι το κοινό μου, δεν κάνω υβριστικές προσεγγίσεις, σέβομαι αυτόν που έχω απέναντί μου είτε είναι 10 χρονών είτε 80\” εξήγησε ο αγαπητός καλλιτέχνης.

Συνεπής στο να υπηρετεί πρώτα από όλα την μουσική ο Γιάννης Σαββιδάκης συμπλήρωσε ότι με την επιλογή του ήθελε να δώσει και ένα μήνυμα.

Ποιό ήταν αυτό;

\”Ήθελα να δώσω το σήμα μου από την εκπομπή αυτή, το πόσο σημαντική μουσική έχουμε σε σχέση με την Ευρώπη, με τόσες διαφορετικές εκφάνσεις της μουσικής μας εδώ στην Ελλάδα, από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη, από την Κύπρο μέχρι την Ήπειρο. Είμαι βέβαιος ότι δικαιώθηκα\”.

Και μια ακόμη πληροφορία  που θα εκτιμήσουν οι θαυμαστές του.

Στις 4 Ιουλίου θα βρεθεί στη Κρήτη και συγκρεκριμένα στο Ρέθυμνο, όπου θα πραγματοποιήσει συναυλία στα πλαίσια εκδήλωσης παρουσιάσης κρητικών προϊόντων.

Για όσους δεν έχουδει την εμφάνιση, δείτε στο επόμενο βίντεο αξίζει

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook