\”Η απόφαση της κυβέρνησης για εκχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές του ποσοστού του δημοσίου στην ΟΠΑΠ ΑΕ, την κατά τεκμήριο πιο κερδοφόρα διαχρονικά ελληνική εταιρεία με συμμετοχή δημοσίου, είναι επιλογή που στρέφεται από κάθε άποψη κατά του δημοσίου συμφέροντος\”, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ΑΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι \”θεωρούν χρέος τους να αντιταχθούν στην παράλογη και ύποπτη αυτή αποκρατικοποίηση\”.

Η τρέχουσα αξία των μετοχών του δημοσίου στην ΟΠΑΠ ΑΕ ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ περίπου. Τα έσοδα, όμως, του δημοσίου με το σημερινό μοντέλο λειτουργίας της ΟΠΑΠ ΑΕ ανέρχονται ετησίως σε 700 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία προέρχονται από τις εισφορές στο Δημόσιο (φόρος εταιρείας, έκτακτη εισφορά, μερίσματα, φόρος μερισμάτων, φόρος πρακτόρων κλπ). Επιπλέον αυτών, ποσό που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως, αποτελεί το κοινωνικό μέρισμα της εταιρείας ως χορηγίες και οικονομικές ενισχύσεις στην υγεία, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό και το περιβάλλον, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρίες.

\”Σε περίπτωση που δεν ξεπουληθεί η ΟΠΑΠ ΑΕ και ταυτόχρονα τηρηθεί το δικαίωμα της 1ης προαίρεσης που έχει η εταιρεία για κάθε νέο παιχνίδι (όπως τα παιγνιομηχανήματα) και το δικαίωμα διάθεσης των αδειοδοτημένων παιχνιδιών με κάθε πρόσφορο τρόπο (άρα και μέσω διαδικτύου), τότε τα οφέλη του δημοσίου από τις δραστηριότητες της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. θα εκτοξευθούν σε 1,2 έως και 1,5 δις ευρώ για κάθε έτος. Με αυτά τα δεδομένα, η πώληση αποτελεί πραγματικό έγκλημα κατά του δημοσίου, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο υποψήφιος αγοραστής, μαζί με τις μετοχές, αγοράζει και τη διαχείριση των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηματικών διαθεσίμων της ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά και μια εταιρεία με μηδενικό δανεισμό και συνεπώς απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και επενδύσεων\”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

\”Οφείλουμε να ξεσκεπάσουμε τα σκοτεινά σχέδια των εντολοδόχων της τρόικας και να τους αποδείξουμε ότι δε θα αποδεχθούμε τη μοίρα της καμαριέρας. Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο στο παράλογο ξεπούλημα της παραγωγικής δημόσιας περιουσίας εις βάρος του Εθνικού συμφέροντος αλλά και του Έλληνα πολίτη\”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ΑΕ θα προβούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη, 25/5/2011.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook