«Όπου φύγει, φύγει» για 33 εργαζόμενους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι, φοβούμενοι μήπως εγκλωβιστούν χρονικά με τις συνεχείς αλλαγές και τη ρευστότητα που υπάρχει στο ασφαλιστικό, έφυγαν με σύνταξη στις 31 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ΕΑΣΝΗ και να θέτει ζήτημα πρόσληψης προσωπικού, έστω με σύμβαση για να μπορέσει η Ένωση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ήδη έχει, αλλά -πολύ περισσότερο σε αυτές που αναμένεται να έρθουν σε περίπου δύο μήνες από σήμερα.

Από τα περίπου 183 άτομα προσωπικό, μένουν πλέον 150 άτομα, τα οποία καλούνται να καλύψουν όλες τις ανάγκες που έχουν οι δεκάδες χιλιάδες αγρότες – μέλη της ΕΑΣΗ, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Ενώσεις στην Ελλάδα.

«Στις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και γίνεται ο διαγωνισμός από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το τι θα γίνει τελικά και ποιες από τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν προς τους αγρότες θα αναλάβουμε ως ΕΑΣΝΗ. Εάν αναλάβουμε και φέτος να φέρουμε σε πέρας το θέμα των επιδοτήσεων, θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί είναι πιθανόν να πάρουμε παράλληλα τόσο το μητρώο των αγροτών και όσο το ΟΣΔΕ\” εξηγεί ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣΝΗ, Γιάννης Χαλκιαδάκης.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα φλέγον ζήτημα, τόσο για το ίδιο το προσωπικό και την επιχείρηση, όσο και για τους περίπου 48.000 αγρότες – μέλη της ΕΑΣΝΗ, οι οποίοι είχαν και πέρυσι ταλαιπωρηθεί μέχρι να εξυπηρετηθούν και να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.

Όσο καλά και να είναι προετοιμασμένη μια Ένωση, τα προβλήματα δεν λείπουν. Κάτι αντίστοιχο έγινε πέρυσι και στην ΕΑΣΝΗ, η οποία σε σχέση με φέτος ήταν συν 30 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook