Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκαν το Σάββατο 14 Ιουνίου έξι Αυστριακοί δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ, συνοδευόμενοι από τον υπάλλη-λο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κ. Μανώλη Μαρκα-ντωνάκη και την υπεύθυνη του γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας, κα Μαίρη Λεμονή, οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Ρέθυμνο 16 – 19 Ιουνίου από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Το ταξίδι των Αυστριακών δημοσιογράφων, που αρθρογραφούν σε έντυπα εφημερίδες και περιοδικά τουρισμού οργανώθηκε μετά από συνεργασία του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και περιελάμβανε μεταξύ άλλων την περιήγησή τους σε αξιοθέατα και μνημεία της πόλης αλλά και της ενδοχώρας καθώς και τη γνωριμία τους με την κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, αφού καλωσόρισε τους Αυστριακούς δημοσιογράφους στην Κρήτη και το Ρέθυμνο έκανε μια σύντομη αναφορά στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, στην ιστορία και τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης (πρωτογενή τομέα και τουρισμό).

Η κα Λιονή επίσης αναφέρθηκε στην πληθώρα μορφών εναλλακτικού τουρισμού, που διαθέτει η Κρήτη, καθώς και στην κρητική διατροφή, που έχει καταστεί διατροφικό πρότυπο παγκοσμίως. Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές του νησιού αλλά και τις κρητικές γεύσεις και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν ξανά το Ρέθυμνο το επόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook