Το αίτημα των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς \”Η Φαιστός\” για τη μη κατάργηση του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύει στις Μοίρες έφερε στη Βουλή με ισάριθμες Αναφορές του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Παράλληλα, εκφράζει το αίτημα των εκπαιδευτικών όχι μόνο για να συνεχιστεί η λειτουργία του Γραφείου, αλλά να μετατραπεί σε δεύτερη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή Υποδιεύθυνση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς \”Η Φαιστός\” \”η ενδεχόμενη κατάργηση του Γραφείου θα προκαλέσει αναστάτωση στις εργασιακές σχέσεις και γενικότερα στις ζωές των μελών του Συλλόγου, αφου θα αναγκάζονται να μετακινούνται στο Ηράκλειο για ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσιακές τους μεταβολές και ανάγκες\”.

Επιπλέον, από το σχεδιασμό του Υπουργείου δεν πρέπει να λείπει ένα Γραφείο Εκπαίδευσης από την περιοχή της Μεσαράς για τους εξής λόγους:
– Στο νομό Ηρακλείου εργάζονται περισσότεροι από 3000 εκπαιδευτικοί και υπάρχουν εκατοντάδες σχολεία.
– Η λειτουργία ενός και μόνο Γραφείου θα προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας με δεδομένο τον όγκο διεκπεραίωσης.
– Υπάρχουν σχολικές μονάδες στο δήμο Φαιστού που απέχουν περισσότερα από 70 χλμ από το Ηράκλειο, όπου προγραμματίζεται η δημιουργία ενός μόνο γραφείου, με αποτέλεσμα για τη διεκπεραίωση μιας και μόνης υπόθεσης να απαιτείται χιλιομετρική κάλυψη 140 χλμ από τους εκπαιδευτικούς.
– Η μέση απόσταση σχολικών μονάδων από το Ηράκλειο είναι 50 χλμ και η μέση ώρα πρόσβασης στο Ηράκλειο 60 λεπτά.
– Η διασπορά των σχολικών μονάδων στη Μεσαρά είναι πολύ μεγάλη.
– Το 4ο Γραφείο Εκπαίδευσης φιλοξενεί Σχολικό Σύμβουλο καθώς και όλο τον όγκο εργασίας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook