Με ένα ξεχωριστό τρόπο ευχήθηκαν «Καλές Διακοπές» οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχανών ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη σχολική χρονιά 2013-14.
Σε μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, γονείς και προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά του σχολείου σε διάφορα δρώμενα.

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης παρουσίασαν το θεατρικό έργο: «Το δέντρο που έδινε» και χόρεψαν σε ρυθμούς σύγχρονης μουσικής, ενώ οι μαθητές της Β΄ Τάξης επέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες με το «Χοντρό μπιζέλι», εμπνευσμένο από τα μαθήματα υγιεινής διατροφής, αλλά και με μοντέρνα τραγούδια, δίνοντας ένα διαφορετικό ρυθμό.

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης, στο πλαίσιο προγράμματος για τη Μινωική Κρήτη, με τους ήχους του γνωστού Τσακώνικου χορού σχημάτισαν το γνωστό λαβύρινθο χορεύοντας. Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης χόρεψαν και αυτοί με τη σειρά τους, χασαποσέρβικο και λάτιν ρυθμούς, ενώ οι μαθητές της Ε΄ Τάξης δοκιμάστηκαν στην ταχύτητα, ευελιξία και ισορροπία με παιχνίδι δεξιότητας.

Οι μαθητές του Ολοήμερου Τμήματος παρουσίασαν παντομίμα με θέμα «Το τσίρκο», εμπνευσμένο από τα ίδια τα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος της θεατρικής αγωγής.

Επίσης τα παιδιά έσβησαν τα κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του Σχολείου, με αφορμή τα 10 χρόνια από την ανέγερση και λειτουργία του νέου διδακτηρίου του Σχολείου, ενώ οι απόφοιτοι παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η μετακόμιση».

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα οι δάσκαλοι αποχαιρέτησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ Τάξης, προσφέροντάς τους το χρυσό μετάλλιο της γνώσης αλλά και το καλαίσθητο αναμνηστικό λεύκωμα (δώρα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων).

Η εκδήλωση της λήξης των μαθημάτων, αποτέλεσε την τελευταία πράξη σε μια σειρά δράσεων, σχολικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων (με θέματα πολιτιστικά, διατροφής, κυκλοφοριακής αγωγής, υγείας αλλά και ευρωπαϊκά – όπως το Teachers4Europe, Ευρωπαϊκό δίκτυο Medeat) παράλληλα με εκπαιδευτικές επισκέψεις (Ακρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης, Βουλή των Ελλήνων, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ιστορικό Μουσείο, Κνωσό, Αρχαιολογικό Μουσείο κλπ) πάνω στις οποίες εργάστηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές όλη τη σχολική χρονιά.

Επίσης οι μαθητές συμμετείχαν σε επετειακές και εορταστικές δράσεις (Χριστούγεννα, Πάσχα, Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου μας) αλλά προχώρησαν και σε συνεργασίες με άλλους φορείς της κωμόπολης.

Οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν να επιτύχουν τους στόχους τους: την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Τσικαλάκη Κυριακή και τους Προϊσταμένους Εκπαιδευτικών και Διοικητικών Θεμάτων κ.κ. Σαββάκη Μύρωνα και Ανδρεαδάκη Βάλλια, τη Σχολική Σύμβουλο κ. Κουτσουράκη Στέλα, το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους κκ Πολιτάκη Μάνθο και Χουδετσανάκη Ειρήνη για την υποστήριξη και τη βοήθεια που προσέφεραν στο Σχολείο.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την υποστήριξη (οικονομική, υλική και ηθική) που πρόσφερε και τη φετινή χρονιά, απλόχερα και χωρίς ιδιοτέλεια, για την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης από το Σχολείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook