Υλικά

• 1 παχύ μπούτι αρνιού (με τη νεφραιμιά και την ουρά του)
• 150 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρούς κύβους
• 150 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρούς κύβους
• 100 γρ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
• 200 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
• 150 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες
• 120 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. μακρόστενες πράσινες πιπεριές, ολόκληρες
• 1 κ. γλυκού κύμινο
• ½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

«Σπάμε» το μπούτι χωρίς να το χωρίσουμε και το τοποθετούμε στη γάστρα. Το αρτίζουμε με μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα, σε μια λεκάνη ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα, προσεκτικά με τα χέρια μας.

Τα προσθέτουμε στη γάστρα, ρίχνουμε 300 ml. νερό και σκεπάζουμε αεροστεγώς με το καπάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 3,5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκίσουν όλα τα υλικά.